≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vida izbacio Dinamo iz LŠ u infarkt završnici, AEK dao golove u 92. i 100. minutu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hrvat je svom bivšem klubu presudio nakon što je Garsija promašio penal

  • 42
Navijači AEK-a Foto: Telegraf

Ljudi moji, šta se ovo desilo u Atini? Iako je Dinamo već bio viđen kao učesnik plej-ofa Lige šampiona, fudbaleri AEK-a uspeli su da naprave neverovatan povratak i golovima u nadoknadi vremena šokiraju Zagrepčane - 2:2 (0:1)

Imao je Dinamo vođstvo od 2:0, što ih je vodilo dalje posle onih 2:1 za AEK u Zagrebu, činilo se da su i miljenici sreće nakon što su domaćem timu poništena dva gola u finišu (zbog ofsajda), da bi usledila završnica koju ni najbolji režiseri sveta ne bi projektovali.

Igrao se najpre 92. minut kada se rezervista Serhio Arauho sjajno snašao u kaznenom prostoru za delirijum domaćih navijača i kartu za produžetke. Produžetke koje nismo dočekali, jer je Robert Ljubičić igrao rukom i skrivio penal u 98. minutu.

Loptu je najpre uzeo Mijat Gaćinović i činilo se da će Srbin šutirati, da bi se Garsija potom "ponudio" i umalo nije postao tragičar. Dominik Livaković je zaustavio njegov šut, ali je Domagoj Vida "doleteo" i glavom "ujeo" svoj bivši klub. Prethodno su golove za Dinamo dali Josip Šutalo u 45. i pomenuti Ljubičić u 65. minutu.

Neki će reći da je AEKu ovom slučaju imao pomoć sa neba u vidu tragično ubijenog navijača Mihalisa Kacurisa koji je život izgubio u noći između 7. i 8. avgusta, neposredno pred prvi planirani duel ova dva tima.

Kacuris je bio centralna tema ovog meča, jer je sve proteklo u njegovom znaku - što ste mogli da vidite i kroz izveštaje reportera Telegrafa koji se nalazio u Atini.

AEK je ovom pobedom obezbedio plej-of LŠ i minimum grupnu fazu Lige Evrope, a naredni rival im je belgijski Antverpen. S druge strane, Dinamo će morati da prođe još jedno kolo da bi igrao LE.

FK AEK - FK DINAMO 2:2 (0:1)

(Arauho 90+2, Vida 100 - Šutalo 45+1, Ljubičić 65)

AEK: Stanković – Rota, Mukudi, Vida, Hajsafi – Šimanski, Jenson - Amrabat, Pineda, Zuber - Garsija.

Dinamo: Livaković – Moharami, Ristovski, Šutalo, Ljubičić – Bulat, Mišić – Špikić, Mihaličenko, Ivanušec – Petković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cole

    19. avgust 2023 | 21:47

    Igrajte za pravdu pravoslavlje protiv katoličke sekte i najvećeg zla u 21 veku

  • Igor s

    19. avgust 2023 | 22:54

    Bravo AEK pokojni Mihalis ako gleda sa neba može biti radostan.

  • Mile

    19. avgust 2023 | 20:55

    Idemo Aek, svim srcem za vas protiv nacizma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA