≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skandal hrvatskih navijača, pokazivali nacističke simbole tokom meča

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čak se i hrvatski mediji pitaju da li će ovo proći nekažnjeno

  • 2
Torcida Printskrin: Youtube/KN Torcida Split

Pored toga što su navijači Hajduka verbalno vređali Roberta Prosinečkog, ujedno mu i posvetili transparent, njihovi rivali, navijači Rudeša,  izazvali su skandal zbog toga što su na tribinama pokazivali nacističke simbole!

Domaći navijači su, naime, okačili dve sporne zastave. Jednu na kojoj se nalazi "Balkenkreuz", drugu na kojoj se jasno vidi broj "88."

Kada je u pitanju prva zastava, to je simbol Vermahta koji se koristio u razdoblju od 1935. do 1945. godine, dok je broj 88 poznat kao broj koji označava slogan "Hajl Hitler" zbog osmog slova H u abecedi.

Fotografije sa meča između Rudeša i Hajduka, gde se vide nacistički simboli, možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • majda

    21. avgust 2023 | 11:14

    Da li ste vi ljudi normalni.pa hrvatska je fasusticka drzava.Tamo je Hitler pavelic musolini mercep i osla djubrad u rangu svetaca.U kaficima / vinkovci / visi slika pavelica metar sa netar..tamo je dozvoljeno sve samo da je u sluzbi mrznje protiv srba..narod koji je naucio na lanac oko vrata..sluga jednom sluga dovjeka..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA