Vreme čitanja: oko 2 min.

Docić: Kako protiv Olimpijakosa? Model je meč protiv Zvezde

Vreme čitanja: oko 2 min.

Brđane u četvrtak očekuje težak meč

  • 2
Fudbal Finale Kup Srbije Crvena Zvezda Čukarički Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Nakon poraza od IMT-a u 4. kolu Superlge Srbije, Čukarički se već okrenuo novim obavezama i utakmici sa Olimpijakosom u okviru plej-ofa Lige Evrope.

Brđani će u četvrtak veče (21.00) gostovati grčkom velikanu, a kapiten Marko Docić pred put u Atinu kaže:

- Sigurno je da nas boli prethodni poraz i da nam neće biti lako da se podignemo. Ali, čeka nas Evropa, znamo protiv koga igramo. Već smo odradili dva treninga, pričali smo među sobom da svest mora da se promeni, da mora „glava da radi“. Olimpijakos je prethodnih godina bio učesnik grupne faze Lige šampiona, protiv Genka se videlo da su sjajna ekipa. Olimpijakos ima sjajne navijače, veliki stadion, biće uživanje izaći na teren. To ne bi trebalo da nas poremeti, uplaši. Na nama je da uživamo u igri i da damo maksimum, da imamo veru u sebe i svoje mogućnosti. Znamo da bi eventualna eliminacija Olimpijakosa bila veliko iznenađenje, možda i najveći uspeh u istoriji Čukaričkog, svesni smo toga. Probaćemo da izborimo aktivan rezultat, pa potom da se borimo u Leskovcu - rekao je Docić.

Zna Docić koji bi meč mogao da bude idealan model za duel protiv grčkog velikana.

- Finale Kupa Srbije koje smo odigrali protiv Crvene zvezde. To je mode po kojem bi trebalo da igramo, da izađemo hrabro, u svaki duel, na svaku loptu, da verujemo u sebe. I da popravimo sve ono što nismo dobro uradili u prošloj utakmici protiv IMT-a, a toga je bilo na pretek – iskren je kapiten Čukaričkog Marko Docić.

Marko Docić Foto: FK Čukarički

Osvrnuo se Docić i na taj meč sa IMT-om.

- Nismo ličili na sebe, bili smo neprepoznatljivi. Kao da se nismo naviklu na specifičan teren, sa veštačkom travom. Ulazili smo u neke greške koje inače ne pravimo, primili smo prvi gol posle naše greške. Posle je sve bilo teže, protiv poletne i odlično organizovane ekipe IMT-a, čiji je trijumf zaslužen – kazao je Docić, koji je potom nastavio:

- Pokušavali smo potom da preokrenemo, ali IMT se uspešno branio, sa devet igrača na 16 metara. Jednostavno, nismo pronašli rešenje da probijemo njihvo blok, a oni su pred kraj meča iz dve kontre postigli još dva gola. Greške koje smo činili neće smeti da nam se ponavljaju u narednom periodu.

I prošle sezone Čukarički je odigrao jedan sličan meč, na gostovanju Kolubari, kad je poražen u Lazarevcu (3:1).

- Sličan splet okolnosti, sličan razvoj događaja na terenu, na kraju krajeva i rezultat. Tad se Kolubara spustila u „nisku zonu“, čekala naše greške i iskoristila tri kontranapada. Nadam se da ćemo ostati na ovoj jednoj tako lošoj utakmici, treba da pokažemo u nastavku sezone da je to bio samo jedan loš dan za nas i da krenemo uzlaznom putanjom – istakao je Docić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dexmil

    21. avgust 2023 | 14:50

    Biće veselo i sa puno golova!

  • Goran

    21. avgust 2023 | 14:45

    Proci cete kao TSC sa Bragom, nema sta da trazite protiv Olimpijakosa, LK je za vas premija...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA