≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Saznajemo: Partizan ima novu "desetku", Gajas Zahid stiže među crno-bele!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Doskorašnji kapiten Ankaragučua imaće ulogu organizatora igre i deliti ulogu sa Bibarsom Nathom

  • 23
Gajas Zahid Foto: Profimedia

Ne staje Partizan sa pojačanjima u letnjem prelaznom roku, žele crno-beli, svesni činjenice da im prošlosezonski tim (na okupu nekoliko godina) nije imao dovoljan kvalitet, da je prezasićen i star, osveženje i ubrzanje u svim linijama, pa su posle devet pojačanja u svim linijama tima “pikirali” i deseto i to, simbiolično kao i sam broj, organizatora igre – Gajasa Zahida (28), saznaje Telegraf! Doskorašnji kapiten Aknaragučua stiže u Humsku kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa turskim klubom, a nije želeo novi i, gledajući karakteristike, mogao bi da bude kapitalno pojačanje za tim Igora Duljaja.

Zahid u Beograd stiže večeras, a sutra će obaviti lekarske preglede i potpisati trogodišnji ugovor. Crno-beli neće moći ipak sutra da ga povedu sa ekipom u Dansku. Mada, valja napomenuti da igrač dolazi iz punog treninga, pošto je sa jednom od ekipa iz Osla prošao kompletne pripreme I sve vreme održavao formu.

Crno-beli nijednog trenutka nisu odustali od angažovanja “desetke”, čak ni posle dolaska Alda Kalulua, pa su još sredinom protekle sedmice “konkurisali” za angažovanje Zahida, po istoj mantri koju su koristili i do sada i nije bilo lako. Mada je vezista imao već nekoliko konkretnih ponuda na stolu, od toga da ostane u Ankaragučuu i u Turskoj generalno, preko povratka u Grčku, rodnu Norvešku, pa do mogućnosti da ode u neku od zemalja Bliskog istoka.

Sportski direktor Ivica Kralj je obavio razgovor sa igračem i njegovim agentom, potom se uključio i trener Igor Duljaj j, kao i generalni direktor Miloš Vazura i korak po korak, fudbaler je “smekšao” početni stav, korigovao i zahteve, pa je dogovor bio na pomolu. Jer, i samom Zahidu se svidelo sve što je Partizan do sdada uradio u prelaznom roku, ideja da bude jedanm od lidera novog tima crno-belih, pa su tokom tekuće nedelje pregovori intenzivirani, definisani uslovi samog igrača I više nije bilo prepreka u zaključivanju posla.

Pokriva više pozicija u veznom redu

Rekosmo već da Zahid pokriva pozicije ofanzivnog veziste – organizatora igre, ali i “osmice” (box to box). Igrački asocira na značajno ubrzanu verziju Bibarsa Natha, jer poseduje sjajnu tehniku, kontrolu lopte. pregled igre, pas, udarac sa distance, inteligenciju i sposobnost da prepozna i najmanji prostor u odbrani rivala, ali i da se pojavi iz drugog plana...

Zahid je inače rođen i odrastao je u Norveškoj, čiji pasoš i poseduje, a u pomenutoj zemlji se u potpunosti i fudbalski školovao. Počeo je u Klemetsrudu i Valerengi, gde je poitpisao i prvi profesionalni ugovor.

Posle pet godina u Valeregni prešao je u redove APOEL-a gde je takođe bio jedan od nosilaca igre, osvojivši uz to i titulu prvaka Kipra u sezoni 2021/2022. U međuvremenu je polusezonu proveo i u grčkom Panatinaikosu, čijim redovima je takođe bio standardan prvotimac.

Gajas Zahid Foto: Profimedia

Pre dva leta Zahid se obreo u Turskoj, u Ankaragučuu sa kojim se u prvoj sezoni plasirao u najviši rang takmičenja, da bi proteklu godinu sa kapitenskom trakom na ruci odigrao 33 meča (četiri gola i pet asistencija).

Zahid je bio stalni član mlađih selekcija Norveške, a debitovao je i u A selekciji, za koju je odigrao dva meča. Njegovim i angažovanjem još nekolicine internacionalaca i domaćih igrača polako počinje nova era u Humskoj, smena generacija koja je posle četiri godine bez trofeja naprosto bila neminovna...

Napomenimo i to da angažovanjem Z ahida Partizan nije okončao prelazni rok, crno-beli uveliko rade na angažovanju centralnog defanzivca, kao i krilnog napadača...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paki

    22. avgust 2023 | 21:05

    Ka kad procitam kakvi su sve asovi dosli u Zvezdu i Partizan prosto zanemim Fenomenalan prijem,super tehnika,pokriva ceo teren sutira i levom.i desnom,odlicno igra glavom Pa od svih klubova izabrase Partizan ili Zvezdu Nemojte vise da nam se igrate sa initeligencijom

  • Šurda

    22. avgust 2023 | 20:09

    Ovo može samo u Srbiji isekli im struju a oni si dovode igrače država u čabar

  • Trangefranger

    22. avgust 2023 | 20:45

    Cirkus Kolorado kod glodara24/365🤪🤣😭

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA