Vreme čitanja: oko 1 min.

Plej-of za LŠ: Antverpen srušio AEK, zatrašujući start na Gaćinovića, PSV se dva puta vratio u Škotskoj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Biće zanimljivo videti revanš mečeve

  • 1
Mijat Gaćinović Foto: Printscreen/Twitter

Počela je presudna borba za grupnu fazu Lige šampiona i tri meča plej-ofa su upravo završena - Antverpen je savladao AEK na svom stadionu sa 1:0, istim rezultatom je slavio Kopenhagen na gostovanju Rakovu, dok su Rendžers i PSV odigrali 2:2 u Škotskoj.

Antverpen je na svom stadionu uspeo nekako da savlada AEK, iako je od 51. minuta imao igrača manje nakon zatrašujućeg starta nad Mijatom Gaćinovićem.

Prvo su Belgijanci poveli u 16. minutu preko Jensena koji je iskoristio asistenciju Vermerena, ali su Grci bili agilni i sigurno su zaslužili makar bod u ovom susretu.

Upravo u drugom poluvremenu stiže taj klizeći Bataila nad Gaćinovićem, otvorenim delom stopala na stajnu nogu, te sudija pokazuje direktni crveni karton.

Napadao je AEK, a ofanziva Antverpena je bila sve slabija do momenta totalne odbrane koja je uspela da odradi posao.

U Poljskoj, Rakov je praktično pobedio sam sebe, jer je jedini gol, onaj pobedonosni za Kopenhagen, delo upravo domaćeg igrača.

Rakovitan je u devetom minutu, nakon upućene lopte Elionusija, postigao autogol, a rezultat od 0:1 je ostao do samog kraja meča.

Poništen je i pogodak Rakovu u 39. minutu, ali opravdano jer je postojao ofsajd u tom momentu kod kretanja Papanikolaua.

Najviše golova je moglo da se vidi u Škotskoj gde je Rendžers dva puta vodio i PSV se dva puta vratio za konačnih 2:2.

Prelep gol Sime viđen je u 45. minutu kada je otvorio nogu sa ruba šesnaesterca i poslao loptu u gornji desni ugao.

Izjednačenje je stiglo u 61. minutu preko Sangarea, čoveka koji je i pogrešio kod gola Rendžersa, pa se tom prilikom i iskupio.

Matondo, igrač koji je ušao u 67. minutu, samo devet minuta kasnije donosi 2:1, ali De Jong u 80. minutu postavlja konačnih 2:2.

PSV je više imao loptu u nogama, više je pokušavao, ali će svakako imati prednost domaćeg terena u revanšu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DDF

    23. avgust 2023 | 00:00

    Aek bolji i konkretniji tokom celog meca,nedostajala je napadacka zavrsnica koja moze da ih ostavi bez LŠ i ogromne svote novca za klub

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA