Vreme čitanja: oko 2 min.

Novinar nasmejao trenera Čuke: "Otvoreno pitanje na koje neću dati odgovor, igrači ne smeju da se plaše"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Napoemuo je Lešnjak i da Olimpijakos ima dodatni vetar u leđa od strane navijača

  • 0
Čukarički, konferencija u Grčkoj Foto: Telegraf.rs

Pomoćni trener Čukaričkog Milan Lešnjak održao je konferenciju za medije pred gostovanje Olimpijakosu u okviru prvog meča plej-ofa Lige Evrope.

Duel je na programu od 21 sa, uz TV prenos na kanalima RTS 2 i Arena Sport Premijum 1, a Čuku definitivno čeka težak posao na "Jorgos Karaiskakis" stadionu.

- Očekuje nas teška utakmica protiv ozbiljne ekipe. Klub koji ima odličan tim i tradiciju, poslednjih godina je lider grčkog fudbala. Naši igrači će dati svoj maksimum i potruditi se da reprezentuju klub, sebe i zemlju iz koje dolaze. Istina je što je nihov trener rekao, da nema favorita, ali trenutno dajem njima više šanse zbog kvaliteta i iskustva. Ono što je bitno jeste to da imaju navijače koji su fanatični i to je ozbiljan vetar u leđa ovom klubu.

Šta može da bude presudno u ovakvom meču?

- Skautirali smo rivala. Ono što je Olimpijakos igrao pokazuje da su opasni u uvodnim minutima i na samom kraju, što se pokazalo protiv Genka i u 1. kolu prvenstva.

Kakav Čukarički možemo da očekujemo i kakva je zdravstvena situacija u timu?

- Ovde motivacija neće manjkati. Nećemo igrati potpuno otvorenog garda. Neke stvari bih ostavio za svlačionicu, videće se od prvog minuta kako želimo da igramo. Što se tiče zdravstvene situacije, možemo da računamo na sve igrače. Bogu hvala svi su zdravi.

FK Čukarički, Atina Foto: FK Čukarički

Da li biste izdvojili nekog igrača Olimpijakosa?

- Ima mnogo kvalitetnih igrača, nikog ne bih posebno spomenuo. Kao tim su moćni, ako im se dozvoli, i mogu da prete sa svih pozicija.

Šta je za vas pozitivan rezultat?

- Svaki aktivan rezultat, a aktivan je remi ili pobeda. Videćemo, igra je živa, videćemo od stanja na terenu kako ćemo se transformisati i na koji način ćemo igrati.

Šta možete da savetujete svojim igračima, s obzirom na iskustvo koje posedujete? I kao igrač i kao trener koji ste u nekoliko dana pobeđivali i Zvezdu i Partizan?

Milan Lešnjak Foto: MN Press

- Nama najveći problem može da bude strah, pogotovo na otvaranju meča. Igrači moraju da veruju u ono što smo radili i da to sprovedu na terenu. Naravno, da se ne boje grešaka.

Na kraju, Lešnjaka je nasmejalo i jedno pitanje - Ko će u starnih 11 menjati Mohameda Badamosija?

- Otvoreno pitanje na koje neću dati odgovor. Badamosi nije došao, na našu žalost, ali se znaju prioriteti kluba. i Izuzetno smo oslabljeni neigranjem njega.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA