≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Sve o meču Nordsjeland - Partizan: Šta crno-belima odgovara u Danskoj, ko je favorit i ko su aduti na terenu?

Vreme čitanja: oko 4 min.

Tim Igora Duljaja na velikom ispitu na poslednjem koraku pred grupnu fazu Lige konferencije

  • 25
FK Partizan, FK Nordsjeland Ilustracija: Telegraf, Wikipedia

Ukoliko žele da preskoče i poslednju prepreku do grupne faze Lige konferencije, treću godinu zaredom, fudbaleri Partizana će večeras u Danskoj, protiv Nordsjelanda, morati da budu perfektni. Bar nivo iznad poslednjeg meča sa Sabahom, u prethodnom kolu kvalifikacija, jer, pomenuti rival je daleko kvalitetniji od azerbejdžanskog predstavnika, brži, disciplinovaniji, taktički i tehnički potkovaniji. Dakle, pravi ispit zrelosti za novi tim kluba iz Humske, iako je Partizanu sa Skandinavcima uvek dobro išlo...

Sve navedeno poziva na oprez i igrače i trenera Igora Duljaja koji je upravo te činjenice i istakao najavljujući dvomeč sa danskom ekipom, napominjući da je sve, sem poraza, dobar rezultat za Beograđane u Danskoj, ali i da se posle plej-ofa računa samo ko je zbirno bolji, ko je prošao dalje i domogao se grupe.

U susret večerašnjem meču Nordsjelanda i crno-belih donosimo vam neke činjenice koje će vam možda pomoći da razumete težinu Partizanovog zadatka.

FK Partizan, FK Sabah Foto: Nikola Anđić

Kada se igra i ko prenosi utakmicu?

Prvi duel plej-ofa Lige konferencije između Nordsjelanda i Partizana se igra od 18.30 časova, uz direktan TV prenos na Areni sport Premium 1 i RTS.

Ko sudi meč?

Izraelski sudija Jigal Frid sudiće prvi meč između Nordsjelanda i Partizana, odredila je danas Evropska fudbalska unija. Fridu će pomagati zemljaci Matitjahu Jakobov i Omer Barbiro, dok će četvrti arbitar biti Šalom Ben Avraham.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Nordsjeland je kvalifikacije za Ligu konferencije počeo kao i Partizan od trećeg kola i za rivala je imao rumunsku Steauu, koji je u dva meča eliminisao bez poraza. U prvom duelu Danci su remizirali sa Rumunima (0:0), dok su u drugom slavili sa 2:0 I došli u poziciju da se sa crno-belima bore za rupnu fazu.

Što se prvenstva tiče, start Nordsjelanda je bio besprekoran sve do proteklog vikenda. Nanizali su pobede sa Viborgom, Arhusom, Brondbijem i Rendersom, ali im je pre nekoliko dana Silkeborg došao glave i naneo im prvi poraz. Sve se nekako poklopilo sa odlaskom najboljeg igrača, promenom sistema u igri, povredom napadača... Međutim, i u toj utakmici Nordsjeland je bio dominantan u polju što dovoljno govori o kvalitetu tima.

Partizan je, pak, na početku sezone doživeo mali rolerkoster, jer kada angažujete deset pojačanja u jednom prelaznom roku, naprosto ne možete ni da očekujete da sve odmah “legne”. Crno-beli su u prvenstvu remizirali sa TSC, zahvaljujući arbitru tog meča, potom su pobedili Vojvodinu i Radnički iz Niša, između dva evropska meča, uz Tantalove muke.

Evropski put su započeli porazom od Sabaha u gostima, došavši na ivicu ponora, međutim, u revanšu su odigrali možda i najbolji meč od početak sezone i nagovestili da se kockice polako slažu. Nordsjeland, kao daleko ozbiljniji rival od azerbejdženskog predstavnika će biti pravi ispit za tvrdnju.

FK Partizan, FK Sabah Foto: Nikola Anđić

Glavni aduti na terenu?

Svima u Partizanu je laknulo kada je Nordsjeland početkom tekuće sedmice kompletirao transfer Ernesta Nueme u Lion, vredan 20 miliona evra, jer je pomenuti krilni napadač bio, kažu - “40 posto tima”.

Međutim, na mladom igraču nije presahao kvalitet Danaca, jer se radi o izuzetno dobrom timu, taktički i tehnički potkovanom, prepunom brzih, okretnih igrača, čija je baza škola kluba, podpomognuta dobrim pojačanjima. Napadač Markus Ingvartsen je neko na koga treba da se obrati posebna pažnja, potom krila Ibrahim Osman (pod znakom pitanja, povredio se za vikend), Oliver Antman, vezista i kapiten Mohamed Diomond... Sve u svemu, tim za svaki respekt.

Rekosmo već da je Partizan potpuno obnovio sastav, koji je dobio na brzini, mladosti, hitrini, a u kome prednjače Ksander Severina, Mateus Saldanja, kao i starosedeoci Bibars Natho i Kvinsi Menig. Crno-beli će sigurno zapretiti i preko Nemanje Nikolića kao i Alda Kalulua, čije role se očekuju u toku meča.

Šta kažu kladionice?

Gledajući predviđanja bukmejkera, Partizan je pred duele sa Nordsjelandom – otpisan. Tome u prilog predviđanja, odnosno kvote koje svedoče da su Danci ubedljivi favoriti. Pobeda domaćina se vrednuje kvotom 1,50, remi 4,10, a uspeh crno-belih na teškom gostovanju čak 7,60.

Reč trenera

Johanes Hof Torup (Nordsjeland)

- Partizan je sličan Steaui po stilu igre, samo za jedan nivo kvalitetniji. Naša prednost može biti iskustvo protiv tima čija igra se oslanja na individualni kvalitet pojedinih igrača. Neophodno je biti obazriv protiv Partizana, pogotovo u situacijama kada napadamo. Moramo se dobro pozicionirati, crno-beli su vešti su u iskorišćavanju prostora i mana protivnika.

Igor Duljaj (Partizan)

- Sve osim poraza u Danskoj nam ide u prilog. Mi imamo naše ambicije, prošli smo solidnu ekipu Sabaha. Nordsjeland je dosta ozbiljniji, pobedili su Steauu, bez obzira što su mlad tim. To je njihov sistem, dosta mladih igrača koji su brzi i okretni, biće nam izuzetno teško. Imamo dve utakmice, na kraju se računa zbirno golova, postignutih i primljenih, nadamo se da će biti bolji skor u našu korist.

Očekivani sastavi

Nordsjeland (4-3-3): Hansen, Viladsen, Nagalo, Hej, Svenson, Sertdemir, Tverskov, Antman, Osman, Diomond, Ingvartsen

Partizan (4-2-3-1): Jovanović, Stojković, Ilić, Marković, Antić, Kanute, Šćekić, Severina, Menig, Natho, Saldanja

FK Partizan SASTAV Foto: Telegraf.rs/MN Press

(Telegraf.rs

Video: Pogledajte kako je izgledala klupa Partizana prilikom izvođenja penala

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    24. avgust 2023 | 13:15

    Ovi tamo u Danskoj deru ,pobedili Kopenhagen,tako da grobosi sve ispod tri komata ako primite budite srećni🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • Noke

    24. avgust 2023 | 11:45

    Nadam se samo da su Duljaj i strucni stab napravili dobru analizu i da znaju koji nacin igre moze da poremeti igru Nordsjaellanda. Ta ekipa ne zna da se brani, ko god je protivnik. Imaju mlade igrace, sa ogromnim talentom. Medjutim, Partizan je fizicki mnogo jaci od njih. Oni imaju stopere, zadnjeg veznog i spica koji mogu fizicki da se nose sa igracima Partizana. Ostatak ekipe je veoma tanak i to treba iskoristiti. Ukoliko osete da im protivnik ne dozvoljava da nametnu svoju igru, nastaje ogromna pometnja. To se protiv Silkeborga pokazalo i izgubili su 2-0.

  • Iggy

    24. avgust 2023 | 11:57

    Sve ispod 0:2 je uspeh za patlidzan !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA