≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

FIFA otvorila istragu protiv predsednika FS Španije zbog seksualnog skandala na Mundijalu za žene

Vreme čitanja: oko 1 min.

FIFA još uvek nije objavila kada će biti poznata konačna odluka

  • 2
luis rubiales Foto: youtube/Real Federación Española Fútbol

Po završetku Mundijala za žene, FIFA je saopštila da je pokrenula istragu protiv predsednika Fudbalskog saveza Španije, Luisa Rubialesa.

Razlog za to je navodni seksualni skandal, viđen nakon finala Svetskog prvenstva, kada je, kako se navodi, Rubiales u usta poljubio fudbalerku Dženi Hermoso.

Kako je saopštila FIFA, osnovano je tročlano disciplinsko veće, a na čijem čelu se nalazi kolumbijski sudija, Horhe Palasio. Njihovo zaduženje biće da utvrde da li su narušenu "osnovna pravila pristojnog ponašanja", preneli su mediji.

- Disciplinski komitet FIFA obavestio je Rubialesa o pokretanju procesa protiv njega zbog dešavanja tokom finalnog meča. Dalje ćemo se oglašavati nakon donošenja konačne odluke - navodi se u saopštenju FIFA.

I sama fudbalerka se oglasila i pozvala čelnike FS Španije da reaguju, dok je Rubiales odbio da se izvini odmah nakon incidenta, a sve koji su ga zbog toga osudili, nazvao je "idiotima". Ipak, potom je usledilo izvinjenje.

- Videli smo nešto sasvim prirodno i normalno, ali je to izazvalo buru u javnosti, ljudi su povređeni i sada moram da se izvinim - rekao je potom Rubiales.

FIFA još uvek nije objavila kada će biti poznata konačna odluka, ali su moguće kazne od novčanih, do suspenzije.

(Telegraf.rs)

Video: Predsednik FS Španije ne da ostavku posle incidenta koji je napravio

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bl

    24. avgust 2023 | 20:55

    Zato niko nece na gleda Zene covek je poljubio zbog radosti sto su titulu osvojili pa i Messia i Ronalda su ljubili grlili samo sto ih nisu skinuli gole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA