Vreme čitanja: oko 3 min.

Popović: "Želim da mi budemo ti koji se pitaju"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Vojvodina u subotu gostuje ekipi Mladosti

  • 0
Ranko Popović Foto: FK Vojvodina

Vovodina je loše započela takmičenje u Superligi Srbije, a ceh je platio Radoslav Batak. Na njegovo mesto došao je Ranko Popović i već u svom debiju na klupi doneo Novosađanima prvi trijumf u novoj sezoni, pobeđen je Radnički iz Niša rezultatom 3:2.

Vojvodinu u subotu od 20.30 časova očekuje meč protiv Mladosti u okviru petog kola Superlige Srbije, a trener Popović izneo je svoja očekivanja.

Naša očekivanja su ponovo ista, a to je da imamo odnos i zalaganje u skladu sa veličinom kluba koji predstavljamo i kada ispunimo ta očekivanja, onda ćemo i da olakšamo sebi samima. Želimo da se vidi da smo radili nešto u ovom kratkom periodu od kako smo zajedno, da se vidi da primenjujemo te stvari, naravno da će biti grešaka, ali hoću da vidim nameru i ideju. U svemu se pita i protivnik, Mladost ima interesantnu ekipu, ima dosta iskusnih igrača, ali i mlađih, talentovanih. Volim kada je protivnik zahtevan, jer onda i mi moramo da budemo na visini zadatka. Želim da mi budemo ti koji se pitaju, da protivnik mora da se namešta prema nama, a ne mi prema njemu – započeo je trener novosadske "stare dame".

Osvrnuo se i na činjenicu da mu je potrebna duža klupa, te da su van konkurencije za ovu utakmicu Asmir Kajević i Siniša Tanjga.

Umem da kažem da je jedna ekipa jaka onoliko koliko joj je klupa jaka. Moja je želja da se pozabavimo igračima koje imamo i da iz njih izvučemo maksimum. Medicinski bilten je dobar, nas ima malo, na nekim pozicijama smo limitirani. Kajević je i dalje van stroja, kao i Tanjga koji je povređen od kako sam ja došao, ali nadam se da će uskoro biti sa nama. Ostali su zdravi i orni i raspoloženi – nastavio je Popović.

Ranko Popović Foto: FK Vojvodina

Sa druge strane, nije želeo da govori o potencijalnim pojačanjima kluba.

To ćemo morati da vidimo, uvek kada dođe trener, traži nove igrače, a to nije moja praksa. Ja hoću da sagledam šta sve imam, možda neki igrač može da pruži više nego što je do sada. Najgore je da gomilamo igrače i da u tome tražimo alibi. Igrači koji su tu sigurno su skautirani i znaju zašto su tu, ali dobro je imati zdravu konkurenciju. Prvenstvo je dugo, kod nas su teški tereni, pa usled umora može da dođe i do povreda. I onda ako imamo mali kadar, onda možemo da budemo u problemu i o tome treba razmišljati na vreme – naglasio je Popović.

Kazao je i da pritisak ne postoji, osim kada je pozitivan i da to želi da usadi svojim igračima.

– Pritisak je za privilegovane, i ko ne može da ga istrpi, onda treba da se bavi drugim poslom. Rekao sam i igračima, niko ne može da im napravi pritisak spolja, onoliko koliko mogu oni sami sebi. Tu ne mislim na pritisak koji te sputava, već onaj koji te motiviše da daš i više od maksimuma. Igrači treba da naprave razliku između pritisaka. Treba da ga imaš zato što želiš da budeš bolji, očekivanja su velika zato što veruju u tebe i tvoj kvalitet, a to je na neki način i pokazivanje poštovanja. Izađi na teren, pokaži sve što možeš i pritisak nestaje, vrlo je jednostavno – završio je trener Vojvodine.

Podsetimo, direktan prenos pomenutog meča je na TV Arena Premium 4.

(Telegraf.rs)

Video: Golčina Kvinsija Meniga za duplirano vođstvo Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA