≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Zvezdan Terzić: "Kad pričamo o Partizanu treba da ustanemo, igra se mnogo regularnije nego pre"

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Partizan je veliki klub sa velikom tradicijom i istorijom koju su gradile ljudske i sportske veličine"

  • 11
Barak Bahar Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić dao je opširan intervju za "Sportski Žurnal". Govorio je u superlativu o večitom rivalu - Partizanu, a osvrnuo se i na priče o nameštanju mečeva.

Istakao je da je prvenstvo sada mnogo regularnije nego što je bilo ranije.

To su gluposti. Ja sam igrao i osamdesetih godina stare Jugoslavije, ja vam kažem da se danas igra mnogo, mnogo poštenije i ispravnije nego u Titovoj Jugoslaviji. Svedoci smo da je 86/87. godine od devet utakmica sedam bilo namešteno. Svi smo svedoci toga. I to je bilo 86. godine u vreme komunističke Jugoslavije. Ja vam kažem da je danas mnogo, mnogo korektnije, čistije, regularnije nego ikada – započeo je generalni direktor Zvezde.

Dodao je i da se igra regularno i da niko nikoga ne pušta, niti se sklanja.

I generalno se igra regularan fudbal, niko nikog ne pušta. I to su samo priče, tračevi, nego su ovi portali, mnoštvo portala, društvenih mreža, prave zbrku i klikove i šire dezinformacije, itd. Ne danas, generalno poslednjih pet, deset godina, igra se mnogo, mnogo regularnije nego pre 30, 40 godina – nastavio je Terzić.

Tokom intervjua pohvalno je govorio o Partizanu i napomenuo da je to klub sa velikom istorijom. Terziću se zameralo zbog izjave da Zvezdi nije potreban jak Partizan.

Nikad, nikad, nikad nisam rekao ništa što bi moglo da potceni veliki Partizan. Ja sam uvek govorio: kad pričamo o Partizanu, treba da ustanemo. Partizan je veliki klub sa velikom tradicijom i istorijom koju su gradile ljudske i sportske veličine. To je jedna dimenzija priče i ko god je komentarisao moju izjavu, izvrnuo je ono što sam rekao. Ovo što sam sada rekao, to ću uvek ponoviti: Partizan je veliki klub i previše smo mi mali da bismo komentarisali i Partizan i Crvenu zvezdu kao dva najveća rivala. I to mora da se poštuje, ta dva velikana. To je jedan par cipela –pohvalio je Terzić crno-bele.

Međutim, tokom izlaganja, naveo je da Partizan sada nije konkurentan.

Drugi par cipela je trenutno stanje Partizana u kojem se on nalazi. Partizan više nije konkurentan Crvenoj zvezdi. Ako šest godina zaredom osvajate šampionsku titulu i to ovako dominantno – ubedljivo, pritom je Crvena zvezda postigla ovakve rezultate u Evropi… Svedoci smo jedne realnosti da je Crvena zvezda igra u grupnoj fazi Lige šampiona, a da se Partizan muči da se kvalifikuje u Ligu konferencije, koja je trećerazredno takmičenje. To je realnost Crvene zvezde i realnost Partizana, to je to. Mi ne govorimo o veličini kluba i istoriji. Moj duboki naklon i poštovanje prema velikom Partizanu. A prosto danas Partizan ne odgovara Partizanu sa tim imenom, i istorijom i tradicijom. To su dve različite stvari. Tako da mnogi pokušavaju da zamene teze i da mi stave usta nešto što nisam rekao. Jedno je veliki Partizan, istorija i tradicija, drugo Partizan u kojem se danas nalazi – rekao je Terzić.

Barak Bahar Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Dotakao se i Igora Duljaja, za koga je rekao da sa puno strasti i energije predvodi tim.

Partizan me iznenadio u poslednjih mesec dana kako dobro izgleda. Iznenadio me, pre svega, Duljaj na način s koliko strasti i energije vodi tim. Iznenadio me Partizan kako je odigrao u Bačkoj Topoli i protiv Vojvodine u Novom Sadu. Kad su bili pod velikim pritiskom u revanšu protiv Sabaha iz Azerbejdžana, iznenadili su me kako su odigrali kvalitetno utakmicu. Nije bilo lako u onako lošoj atmosferi odigrati onako utakmicu. I s koliko je samopouzdanja on pozvao navijače i koliko je uticao na igrače. Tako da Partizan me iznenadio u poslednjim mesecima na jedan pozitivan način. Stvarno jeste. A drugo, Zvezda pravi u Evropi u poslednjih 30 godina. Jesmo li svedoci toga? A svedoci smo da je Partizan jako loš? Zbog čega mi treba Partizan da me opominje? – pohvalio je Terzić Igora Duljaja.

Za kraj intervjua, naveo je i da bi i sam voleo da Partizan bude snažniji.

Ja razumem, to je nekada bilo u vreme Tita, komunista: dajte narodu hleba i igara, pa treba jaka Zvezda, jak Partizan, floskule. Ja ne vidim stvarno nijedan razlog. Ja bih voleo kao sportista da Partizan bude bolji i kvalitetniji. Stvarno bih voleo. Što to ima veze sa Crvenom zvezdom i sa našim motivom unutar kluba da kvalitetnije radimo? Znamo koje su naše obaveze, imamo pritisak od naših navijača sa zapadne i severne tribine, i od strane medija, javnosti, da Zvezda mora iz dana u dan da bude bolja. Šta će meni Partizan da bi me motivisao da radim bolje? Imamo 25 bodova više od drugog na tabeli i pritisak od zvezdaške javnosti da budemo bolji i bolji – završio je Zvezdan Terzić.

(Telegraf.rs)

Video: Zvezdan Terzić o novim projektima na Marakani i novom treneru Baharu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • obican lik

    25. avgust 2023 | 16:09

    Cim ih terza hvali znas da im kraj blizu

  • Slobo

    25. avgust 2023 | 16:47

    Sve je regularno kad ti ,,diktiras,, uslove,a tvoj sin ,,pomaze,,u realizaciji.Ima li jos neko u zvezdi a da nema funkciju u fss?Dok je tako finale svake sezone se zna unapred!

  • Cv

    25. avgust 2023 | 16:28

    Sta je ovo neko ga opomenuo . Liga nikad slabija nije bilo odnosno ti timovi cim izadju u evropu cist prosek. Svake god isto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA