≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Voždovac šokirao Zvezdu na "krovu": "Zmajevi" preživeli dramu u finišu i "ukrali" tri boda šampionu

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Zmajevi" su tako uspeli da prekinu tradiciju, i savladaju crveno-bele posle 15 vezanih poraza u međusobnim duelima, a ujedno, i nanesu prvi poraz u sezoni aktuelnom šampionu Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od ekipe Voždovca na gostujućem terenu sa 3:2, u okviru petog kola Superlige Srbije.

"Zmajevi" su tako uspeli da prekinu tradiciju, i savladaju crveno-bele posle 15 vezanih poraza u međusobnim duelima, a ujedno, i nanesu prvi poraz u sezoni aktuelnom šampionu Srbije.

Voždovac - Crvena zvezda 3:2 (2:0)

Strelci: Burmaz u 5, Nešković u 44. i Teodorović u 61. minutu za Voždovac, a Rodić u 74 i Kanga u 90. minutu za Crvenu zvezdu.

SASTAVI

Voždovac: Katić – Đurđević, Damjanović, Zečević (od 82. Lukić), Đuričić – Matić, Mitrović (od 62. Vaštšuk) – Novevski (od 63. Vujanović), Jočić, Nešković (od 82. Stoisavljević) – Burmaz (od 55. Teodorović).

Crvena zvezda: Glazer – Mijailović, Degenek (od 46. Rodić), Dragović – Bukari, Kangva (od 46. Kanga), Stamenić (od 84. Šljivić), Kraso (od 74. Kraso), Mitrović (od 62. Mijatović) – Lučić, Olajinka.

Što se tiče same utakmice, mnogo bolje je domaćin otvorio utakmicu, što je rezultiralo šokom za crveno-bele već u petom minutu. Nakon nesporazuma defanzivaca crveno-belih, lopta je stigla do Borisava Burmaza u kaznenom prostoru, koji se odlično snašao, i "zakucao" loptu pod prečku u bliži ugao, pored nemoćnog Omrija Glazera.

To kao da je malo "trglo" fudbalere crveno-belih, koji su preuzeli inicijativu, i pokušavali da pronađu put do protivničkog kaznenog prostora, ali bezuspešno. Pretili su Stamenić i Bukari, ali nisu bili dovoljno precizni.

Zvezdinu inicijativu presekao je Jočić u 17. minutu, kada je iskoristio kontru i iskosa sa desne strane šutirao, ali je Glazer uspeo da reaguje i spreči novi šok.

Ređali su se u nastavku napadi aktuelnog šampiona Srbije, ali nije to bilo previše ozbiljno. Pretili su uglavnom sa distance, Stamenić, Dragović, Bukari i Kraso, ali je mreža koju je čuvao Andrija Katić mirovala.

Pretio je i Voždovac preko Novevskog, ali je njegov šut sa ivice kaznenog prostora završio u rukama Glazera. Najozbiljniju priliku pred golom Katića, Zvezda je imala u 38. minut, preko Pitera Olajinke.

Kangva je sjajno centrirao na peterac, a nigerijski napadač je najbolje skočio, i glavom gađao u bliži ugao, međutim, prečka je bila na strani domaćeg tima. Potom je viđen i neverovatan promašaj pred golom Andrije Katića.

Bukari je poslao loptu na pet metara, a Vladimir Lučić je sa peterca promašio potpuno prazan gol, i poslao loptu pored stative.

A onda, novi šok za izabranike Baraka Bahara. Mihajlo Nešković je dobio loptu u šesnaestercu Zvezde u 44. minutu, namestio se i "otvorenim stopalom" poslao loptu uz dalju stativu, a Glazer je paradom samo ulepšao pogodak.

U drugom poluvremenu, viđeno je ono što su mnogi i očekivali posle situacije u privh 45. minuta. Zvezda je napadala, bila ta koja kontroliše igru, međutim, bez prave prilike za gol.

I bilo je tako, sve do 61. minuta, a onda pravi "nokaut" za šampiona Srbije. Aleksandar Dragović nije bio dovoljno oprezan, što je iskoristio Danilo Teodorović, inače nekadašnji junior Zvezde, i lako prebacio već istrčalog Glazera, za velikih tri gola prednosti u korist domaćina.

Nisu se predavali crveno-beli ni nakon trećeg primljenog pogotka, napadali su, pokušavali da se vrate u "život", što im je na kraju i pošlo za rukom u 75. minutu, kada je Milan Rodić pogodio posle kornera.

To kao da je bilo najava za dramu koja je usledila u finišu meča. U prvom minutu nadoknade vremena, viđena je jedna prilično konfuzna situacija pred golom Voždovca. Olajinka je bio u prilici, stvorila se velika gužva, a u čitavoj "zbrci", Đurđević je rukom izbacio loptu sa gol linije, te je glavni arbitar pokazao na belu tačku, a mladom igraču domaćih pokazao crveni karton.

Gelor Kanga je preuzeo odgovornost, namestio se, i savladao Andriju Katića, i tako uveo meč u pravu dramu.

Ipak, na kraju su posle više od 100 minuta igre, domaći uspeli da odole napadima crveno-belih, i dođu do velika tri boda, i važne pobede.

PRE MEČA

Izabranici Baraka Bahara dočekuju ovaj susret kao veliki favoriti, s obzirom na to da u dosadašnjem delu prvenstva imaju maksimalan učinak posle četiri odigrana kola, uz gol razliku 16:1.

U prethodnom kolu, aktuelni šampion Srbije je na stadionu "Rajko Mitić" bio bolji od ekipe subotičkog Spartaka sa 3:0. Prethodno su "žrtve" crveno-belih bili i lučanska Mladost (1:4), Napredak (4:0) i Vojvodina (5:0).

Što se tiče Voždovca, ekipa iz Zaplanjske ulice nalazi se na osmom mestu, sa šest osvojenih bodova posle četiri kola. U prethodnom kolu, Voždovac je salvadao Železničar u gostima, dok su pre toga zabeležili tri remija, sa Radnikom (1:), IMT-om (2:2) i Javorom (0:0).

Kada je reč o međusobnim susretima, tradicija je apsolutno na strani Zvezde, s obzirom na to da su crveno-beli slavili u poslednjih 15 susreta protiv Voždovca.

(Telegraf.rs)

Video: Kanga u prvom kontaktu s loptom u novoj sezoni asistirao: Kraso "pripisao" sebi Stamenićev gol

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CZ

    26. avgust 2023 | 20:24

    Bruka živa,a mi se sprdamo grobarima.Lučić,Degenek,Kangva izbaciti iz ekipe,to nije ni za ligu konferencije

  • Aca

    26. avgust 2023 | 20:34

    Delija sam Ali ovo je Dno Dna. U Ligi Sampiona bice gol razlika 2:26 kao pre 3 god (najgori Tim u Istoriji grupe Faze) Samo nasi Mediji nigde to ne smeju da napisu Ali svako ima Net pa moze sve da se proveri

  • Laki

    26. avgust 2023 | 21:02

    Ma mogli su jos 10 min da produze,kako ih vise nije sramota,penal 100 ti min,vise je ovo providno...miljenica da pobedi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA