≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predrag Mijatović surovo iskren: "Fudbal u Srbiji i regionu nije na nivou kakav mi želimo da bude"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Nadam se da će igrači u najboljim godinama ipak ostati u Evropi "

  • 7
Dragan Stojković Piksi, Predrag Peđa Mijatović Foto: FSS

Predrag Mijatović - proslavljeni fudbaler Real Madrida i reprezentacije Jugoslavije, govorio je za RTS o situaciju u srpskom fudbalu, kao i plasmanu reprezentacije Srbije na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Podsetimo, poslednji put smo na prvenstvu Starog kontinenta učestvovali 2000. godine.

- Znam za to. Iskreno se nadam i mislim da ćete to ovog puta postići. Bilo bi odlično i za afirmaciju igrača, za FSS i fudbal generalno. Moramo da priznamo da fudbal u Srbiji i regionu nije na nivou kakav mi želimo da bude i kakav je nekad davno bio, ali se nadam da će biti bolji u budućnosti - rekao je legendarni fudbaler.

Tokom razgovora pomenuo je i ligu Saudijske Arabije, kao i enormna ulaganja u tamošnji fudbal. Mnogi poznati fudbaleri otišli su na Bliski istok, a među njima su  i dva reprezentativca Srbije - Sergej Milinković - Savić i Aleksandar Mitrović.

- Napravili su prvi korak i jako su agresivni u tome. To je njihovo pravo. Treba da se razgovara sa igračima da u najboljim fudbalski godinama ostanu u Evropi ukoliko žele da zaista naprave sjajne karijere. Kasnije, posle 30. godine, nije loše otići u neku mirniju ligu, bez tolikog pritiska. Saudijci će nastaviti sa tom filozofijom, ali sve zavisi od glavni aktera, tj igrača. Nadam se da će igrači u najboljim godinama ipak ostati u Evropi - ističe Mijatović.

Predrag Mijatović, jedan od najboljih jugoslovenskih fudbalera, tokom karijere nastupao je za podgoričku Budućnost, Partizan, Valensiju, Real Madrid, Fiorentinu i Levante.

Za reprezentaciju Jugoslavije, odnosno Srbije i Crne Gore, odigrao je 73 meča i postigao 26 golova.

Bio je učesnik Svetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine, kao i Evropskog prvenstva u Belgiji i Holandiji dve godine kasnije.

Mnogi ljubitelji sporta u Srbiji se sa setom sećaju 29. juna i meča osmine finala Svetskog prvenstva 1998. godine protiv Holandije.

Tada je kod rezultata 1:1 dosuđen penal za reprezentaciju Jugoslavije, Mijatović je preuzeo odgovornost, ali je pogodio prečku.

Legenda kaže da se konstrukcija gola u Tuluzu i dalje trese.

(Telegraf.rs)

Video: Stadion na kojem je karijeru počeo Peđa Mijatović sada je kao za horor film

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389

    27. avgust 2023 | 15:43

    Kako nije, kad mag Zvezdan kaže da ima 5 igrača za Premier ligu..sta ti znaš Mijatoviću, ti si samo igrao za Real M, malo je to da bi ti procenio kvalitet fudbala u regiji

  • sasa

    27. avgust 2023 | 15:41

    Zasto da poboljsavaju kvalitet fudbala u evropi ? Nisu u obavezi ni prema drzavi ni prema evropi, nego prema sebi i svojoj porodici. Zabranama nece postici rezultat, polako se gasi evropska alavost.

  • Ti

    27. avgust 2023 | 17:53

    Ti pricas o fudbalu..najvaznije utakmica ikada pogadjas precku..ne vidis se na jacoj utakmici od Irske,aj bezi avetinjo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA