Vreme čitanja: oko 3 min.

Čukarički je preslab za Olimpijakos: Brđani poraženi i u Leskovcu, sledi selidba u LK

Vreme čitanja: oko 3 min.

Srpski tim je još jednom primio tri gola u plej-ofu LE

  • 34
Cukaricki, Olimpijakos Foto: MN Press / mr

Preslab je Čukarički za Olimpijakos, nema tu nikakve polemike! Videlo se to u Atini j prvom meču (3:1), a sada i u revanšu u kom je grčki tim takođe ubedljivo slavio rezultatom 3:0 (2:0).

Biće ovaj plej-of Lige Evrope vredna škola za Brđane koji će ipak igrati grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, pošto se sele u Ligu konfrenecija, ali ta škola im neće ništa značiti ukoliko ne poprave vidljive nedostatke - barem za ovaj nivo fudbala.

Strelci za Olimpijakos bili su Jorgos Masuras u 33, Pep Biel u 39. i Panajotis Recos u 53. minutu. S druge strane, Čuka je prvi udarac u okvir gola uputila u 67. minutu preko Nikole Stankovića.

Imali su Brđani lepu podršku an tribinama stadiona u Leskovcu, verovatno će i u Ligi konferencija, mada je u četvrtak veče dominirala samo pesma za gostujući tim. Imali su Grci pomoć bratskih navijača Delija, tako da su se uglavnom čule samo one posvećene Crvenoj zvezdi.

Cukaricki, Olimpijakos Foto: MN Press / mr

Sumirajući oba meča protiv Olimpijakosa, Čukarićki će definitivno imati da se “uhvati” za neke dobre stvari. Ono drugo poluvreme u Atini, te uvodnih 15 i poslednjih 25 u Leskovcu. Opet, ponavljamo, to je malo i za slabije evropske timove od Olimpijakosa.

Dosta agresivnije i bez previše respekta prema rivalu, Čuka je, doduše, ušla u revanš. Sušta suprotnost od onoga viđenog u Atini kada su Brđani u uvodnim trenucima tada praktično i izgubili ovaj dvomeč.

Ipak, moraće srpski tim da svede te sitne greške u nastavku sezone, greške koje Evropa ne prašta. Kao ni sudija koji je Drezgiću već u 2. minutu pokazao žuti karton.

Loš pas Stankovića u 12. je otvorio kontranapad Olimpijakosu posle kog je Heze pogodio stativu, a iz kornera u nastavku Samurović je paradom odbranio šut Recosa.

Falio je u tim trenucima Čuki neko da poveže redove, jer nikako nisu mogli da dođu do gola. Olimpijakos je, s druge strane, ubrzavao i epilog svega je gol Masurasa u 33. uz pomoć stative.

El Kabi je u 39. takođe matirao Samurovića, ali je bio u ofsajdu i gol je poništen.

Čuka je svoju najbolju akciju u prvom poluvremenu imala u 44. minutu, bio je to sjajan kontranapad iz tranzcije koji je završen nesporazumom Miladinovića i Tošića kod zavrsnog pasa.

Minut kasnije, na semaforu je stajalo 2:0. Školska akcija Grka preko desne strane, loptu je dobio Biel, sevnula je levica i Samuroviću nije bilo spasa.

Svestan da njegov tim mora da bude agilniji, Matić je umesto Jankovica na poluvemenu ubacio Hosea Marija. I tih prvih nekoliko minuta nastavka je donelo gužvu kod gola gostiju, da bi sve “palo u vodu” kad je u pitanju Čuka u 53. minutu. Fortunis je centrirao iz kornera, Recos je bio na pravom mestu za 3:0.

Usledile su izmene na obe strane nedugo zatim. Čuka je dobila više kada je u pitanju posed, imali su i pomenutu šansu preko Stankovića, dok je Olimpijakos u 77. dobio penal koji je poništen zbog ofsajda El Arabija. Isti igrač je u 79. pobegao odbrani Brđana, ali je zaustavljen u poslednjem trenutku - dok je u 81. šutirao pored stative.

Na kraju meča, imao je Filip Samurović i još dve odbrane, čime je i donekle sačuvao čast kluba, ali i pokazao sebe u najboljem svetlu.

Treba pomenuti i to da će Čukarički u petak u 14 časova saznati rivale u grupnoj fazi Lige konferencija.

(Telegraf.rs)

Video: Navijači Olimpijakosa se dozivaju sa Delijama u Leskovcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojislav

    31. avgust 2023 | 20:17

    Navijaci zvezde koji sebe nazivaju velikim patriotama navijaju za strani klub protiv srpskog kluba?!

  • Joca

    31. avgust 2023 | 20:20

    Može neko da mi objasni sto je blato ispred oba gola,ili trava još nije gotova?

  • Raso

    31. avgust 2023 | 20:16

    Jel to onaj stadion svjetski a nas? Star 7 dana a trava kao da je iz doba Vizantije😂😂😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA