Vreme čitanja: oko 2 min.

Lešnjak: Lepo je što Srbija ima 5 ekipa u Evropi, ali očigledno je da kvalitet nije na nivou

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lešnjak je bio surovo iskren na konferenciji

  • 8
Milan Lešnjak Foto: MN Press

Pomoćni trener Čukaričkog Milan Lešnjak održao je konferenciju za medije nakon poraza njegovog kluba od Olimpijakosa u revanš meču plej-ofa Lige Evrope (3:0).

Brđani su ponovo platili ceh greškama, ali će i dalje igrati u Evropi s obzirom na to da se sele u Ligu konferencija.

- Pobedila je ekipa koja je bolja od nas. Jedino što mogu da zamerim jeste da su pojedinci podbacili, odigrali su ispod svog kvaliteta i naših očekivanja. Olimpijakos zasluženo ide daje u LE i želim im puno sreće. i u Evropi i u prvenstvu.

Da li je u pitanju bio i respekt prema rivalu?

- Bilo je treme, pokušali smo da iznenadimo. Neki dogovor je bio da iznenadimo, nismo uspeli da iznesemo to. Nisu nam dali prostora i vremena da odradimo neke stvari, a igrači nisu pokazali svoj potencijal i zbog treme i zbog rivala. Iskustvo je jako bitno, igrate proitiv rivala koji ima mnogo jače mečeva u prvenstvu i Evropi. Neki mlađi igrači jesu podbacili, drugi su odigrali korektno. Igrač 2005, godište koje se nađe na meču, to je snaga i kvalitet kluba.

Da li je Čukaričkom potreban klasičan napadač?

- Odlaskom Badamosija izgubili smo špica koji je značio u svim segmentima igre. Oseća se njegov nedostatak i siguran sam da će klub dovesti špica do kraja prelaznog roka.

Šta ste naučili iz ova dva duela sa Olimpijakosom?

- U samom žrebu nismo imali sreće, dobili smo klub koji je atraktivan i koji ima navijače u Srbiji, Tradiciju i kvalitet. Stekli smo iskustvo iz kog bi trebalo da izvučemo pouke, ovo su takmičenja gde je iskustvo samih igrača je jako bitno. Ovde je i razlika u kvalitetu velika.

Kako komentarišete poraze srpskih klubova ovog leta u Evropi?

- Očigledno da kvalitet u ovom trenutku nije na tom nivou, da toliki broj klubova igra u Evropi. Jako je lepo što pet klubova ima mogućnost da igra, ali sam kvalitet nije na tom nivou.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    31. avgust 2023 | 22:49

    Iako godinama ne živim u Srbiji svih ovih godina pratim fudbal kao navijač srpskog fudbala. I moram reći ovo je najgore izdanje klubova u Evropi....osim jedne pobede Partizana sve sami porazi....Vojvodina, TSC, Čukarički nedorasli igrama u Evropi. Zašto uopšte imati toliko klubova kad smo nesposobni da bilo šta uradimo i to toliko priželjkivano 11 mesto je samo iluzija. Samo Zvezda i do sada Partizan su nešto mogli da urade, pada slovo sada samo na Zvezdujer sumnjam da će se Partizan u dogledno vreme oporaviti od ove sramote.

  • u evropi

    31. avgust 2023 | 22:41

    ili u kvalifikacijama

  • ? ? ?

    31. avgust 2023 | 22:41

    5

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA