≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ognjen Vranješ potpisao za Čukarički!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Povratak štopera iz Banjaluke u srpski fudbal

  • 8
Ognjen Vranješ Foto: FK Čukarički

Iskusni defanzivac Ognjen Vranješ, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, novi je član Čukaričkog!

Vranješ je potpisao jednogodišnji ugovor sa Brđanima i biće veliko pojačanje za srpski klub koji će igrati grupnu fazu Lige konferencije.

Ovo je ujedno i Vranješom povratak u srpski fudbal posle 12 godina.

- Drago mi je što smo postigli dogovor i što ću u nastavku sezone nositi dres Čukaričkog. Znam gde dolazim, znam da je ovo veoma organizovan klub, u samom vrhu srpskog fudbala i raduje se novom izazovu. Uveren sam da ću svojim iskustvom i kvalitetom doprineti ekipi, da ćemo zajedničkim snagama ostvariti sve zacrtane ciljeve. Na meni je da naporno radim, da svojim igrama na terenu opravdao poverenje svih u klubu - rekao je Vranješ.

Prošao je omladinsku školu banjalučkog Borca, a posle debija za prvi tim usledio je prelazak u Crvenu zvezdu, koja ga je pozajmljivala Napretku i moldavskom Šerifu.

Vranješ je potom igrao za ruske timove Krasnodar i Alaniju, turske Elazigspor i Gazijantepspor, potom opet ruski Tomsk, španski Sporting Hihon, grčki AEK iz Atine, belgijske ekipe Anderleht i Šarlroa, a poslednji klub mu je bio turski Hatajaspor.

Vladimir Matijašević Foto: MN Press/mr

- Posle uvodnog dela Super lige i dva evropska meča, reagovali smo dovođenjem Ognjena Vranješa. Moraćemo još malo da sačekamo na oporavak Vukašina Jovanovića, koji još nije spreman da zaigra, a Vranješ je tip igrača koji može da bude nosilac, ima potrebno iskustvo, agresivnost, sposobnost da konsoliduje i podigne našu ekipu – kazao je sportski direktor kluba Vladimir Matijašević i dodao:

- Ognjena poznajem još dok je bio u Crvenoj zvezdi, tada je bio pozajmljen Napretku, dok sam bio u Kruševcu. Potom smo sarađivali i u AEK-u. Poslednji klub je imao u Turskoj, ali zbog razornog zemljotresa sezona je bila gotova za Hatajaspor. Želeli su ga mnogi timovi, na našu sreću došao je na Banovo brdo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA