Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo zbog čega je Zvezda dovela Đigu, a Lekovića pustila u Španiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bahar trenutno više ceni brzinu nego bilo kakvo iskustvo

  • 10
Naser Điga Foto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Izvršila je Crvena zvezda rotaciju u defanzivnoj lini u poslednja 24 sata, pošto je Stefan Leković otišao u Španiju na pozajmicu - dok je umesto njega stigao Naser Điga (21) iz Bazela!

Mladi reprezentativac Burkine Faso, kao što smo već rekli, bi trebalo da stigne u Beograd u nedelju, a razlozi za njegovo dovođenje se poklapaju sa vizijom Baraka Bahara. Tačnije, kako smo saznali iz izvora bliskim klubu, Izraelac trenutno želi brze štopere.

Štaviše, brzina je Baharu prioritet u odnosu na iskustvo, a u Đigi je video i tu brzinu i talenat. Daleko od toga da Leković ne poseduje talenat, ali se Zvezdin đak više snalazi u zonskoj igri.

Jedan od razloga rotacije u defanzivnoj liniji jeste i taj što Bahar jednostavno nije video Lekovića u svom sistemu, a pošto ima ugovor na tri godine jasno je da pravi tim na duže staze. Tu se Điga uklapa i definitivno je po ukusu Izraelca. S druge strane, nije bilo smisla zadržata Lekovića ukoliko mu ne bi pružio šansu.

Stefan Leković, Crvena zvezda - Čukarički, 30.4.2023. Foto: MN Press / Marko Metlaš

Leković će, podsetimo, narednih godinu dana provesti u Viljarealu B, uz opciju otkupa od četiri miliona i 20 odsto od naredne prodaje. Takođe, tim iz Španije će plaćati penale ukoliko mladi štoper ne bude igra.

Kada je u pitanju Điga, opcija otkupa kod njega nije obavezna. Ukoliko zadovolji u ovih godinu dana, Zvezda će dati Bazelu dva miliona evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majstor

    2. septembar 2023 | 14:25

    Ma svaka čast, dajte naše dete da igra u drugom timu Viljareala, a nama dovedite ko zna kakvog igraca. Bravo Bahar stručnjače.. 👏

  • Mik

    2. septembar 2023 | 14:36

    Bas tako kad sabijemo siti i lajpcig u sesnaest metara da imamo brze stopere da sprijecimo kontre

  • Bato

    2. septembar 2023 | 13:49

    Muljacina klasicna. Ovaj nas bolji ispostavice se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA