≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rudeš ostao bez trenera: Prosinečki dobio otkaz posle sedam kola

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nažalost, tako je to u fudbalu"

  • 2
Rober Prosinečki Foto: MN Press/Marko Metlas

Rudeš je ubedljivo poslednjeplasirani klub u Prvoj ligi Hrvatske, a ceh loših rezultata platio je trener Robert Prosinečki. Čelnici kluba su posle sedam kola, u kojima je njihov tim osvojio samo bod, odlučili da se zahvale dosadašnjem strategu.

Klub je putem svojih javnih glasila obavestio javnost da je došlo do prekida saradnje.

- Jedan bod na kontu Rudeša nakon sedam kola definitivno ne zadovoljava apetite kluba sa zapadnog dela Zagreba. Iako je ekipa koju je uoči sezone preuzeo legendarni Robert Prosinečki igrala dopadljiv fudbal, bila ravnopravna svim suparnicima, pa čak i vodećem Hajduku, rezultata nije bilo.Sve to uticalo je da se dve strane sporazumno dogovore o raskidu saradnje - stoji u saopštenju Rudeša.

Robert Prosinečki potvrdio je da je došlo do prekida saradnje, posle sastanka sa predsednikom kluba Josipom Šimunićem i direktorom Stipom Čondrićem.

- Seli smo, porazgovarali, videli da je najbolje da se raziđemo i da svako, bez imalo ljutnje, krene na svoju stranu - rekao je Prosinečki.

Sa druge strane, predsednik kluba Josip Šimunić istakao je da se planovi kluba nisu ispunili, jer posle sedam kola imaju tek jedan osvojeni bod.

- Prosinečki je velik gospodin i jednako tako odličan trener. Nažalost, tako je to u fudbalu. Baš mi je teško… Ali rezultati diktiraju neke stvari. Svi smo bili svesni, pa i trener Prosinečki, da ulazimo iz druge u prvu ligu, znali smo da će biti teško, ali verovali smo da ćemo uspeti da dođemo do pozitivnog rezultata. Nažalost, nakon sedam kola imamo samo jedan bod, a naši se planovi nisu ispunili - rekao je Šimunić.

Rudeš u narednom kolu prvenstva Hrvatske gostuje ekipi Lokomotive u Zagrebu. Taj meč na programu je posle reprezentativne pauze, tačnije 15. septembra.

(Telegraf.rs)

Video: Robijevo sećanje na Bari: Bili smo beli kada je došao red na penale

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    3. septembar 2023 | 17:14

    albansko dete kao i svi tiranci..nikada nista od njih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA