≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Junak Partizanove pobede nad IMT-om: A od kuma gol za pobedu!

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Zamolio sam trenera da mi dopusti da kumujem drugu iz detinjstva i dozvolio mi je, nadam se da sam uzvratio na poverenju"

  • 7
Nemanja Nikolić, FK Partizan Foto: MN Press/Marko Metlas

Igrao se 70. minut meča IMT i Partizana, crno-beli su igrački dominirali, ali je mladi sastav domaćina znao da iskoristi umor tima Igora Duljaja od evropskog duela sa Nordsjelandom i dva puta je kaznio greške, te se činilo da je nadomak podviga, velike pobede nad favoritom.

Ipak, u poslednjih 20-tak minuta ekipa iz Humske je pronašla dodatnu snagu i način ne samo da se vrati u utakmicu, već i da u potpunosti preokrene u svoju korist i to sjajnim golom Nemanje Nikolića u poslednjem minutu nadoknade. Da paradoks bude veći, Nikolić je na meč sa "traktoristima" došao direktno sa svadbe na kojoj je kumovao, uz dozvolu trenera Duljaja, i gde je kumu obećao da će, ako dobije šansu, postići gol. Obećanje je ispunio...

- Posle ovako teške utakmice i neuspeha u Evropi, naglasio bih da je zajedništvo u ekipi na maksimumu! Držimo se zajedno u svakom trenutku i za naše zalaganje smo ovaj put nagrađeni. Moram da napomenem - zasluženo, jer smo do poslednjeg zvižduka verovali u pobedu. Mislim da smo šutnuli 25 puta na gol i stvorili dosta šansi koje nismo iskoristili - kaže Nemanja Nikolić.

Napadač ima reči hvale za mladi tim IMT, koji se lavovski borio do kraja.

- IMT igra odličan fudbal, čestitke njihovim igračima koji uvek biraju odlična rešenja u tranziciji, o čemu svedoči 12 datih golova u uvodnom delu sezone.

Interesantno, Nikolić je uvertiru za duel imao na - svadbi, na kojoj je bio kum i dao obećanje.

- Moj gol za pobedu ima uvertiru i iskreno ću reći da je to zasluga fenomenalnog ljudskog odnosa sa trenerom Duljajem. Zamolio sam ga da u subotu kumujem na venčanju svog druga iz detinjstva i on mi je dao dozvolu, što možda neki drugi trener ne bi dozvolio. To dovoljno govori o njemu, kakva je ljudska veličina i da se autoritet nekada ne stiče treniranjem strogoće već razumevanjem i međusobnim poverenjem. U šali mi je rekao da ako kumujem, onda moram i da postignem gol kada uđem u igru. Nije moglo bolje da se završi! Eto - i gol za pobedu je deo svadbenog poklona, ali još jednom moram da naglasim da je trener Duljaj jedan od najiskrenijih ljudi koje sam sreo u dosadašnjoj karijeri i svojim radom gine za Partizan, kao što je to radio nekada na terenu!

O golu za pobedu Nikolić kaže:

- Sam pogodak je rezultat odlične komunikacije sa Saldanjom koji, i pored toga što je gol-igrač. Ima pregled igre i osećaj kada treba da uputi dodavanje što je večeras u više navrata uradio. Ovo mi je prvi gol u drugom mandatu u Partizanu i izgleda da je kum morao da se oženi pa da „krene“ i meni - smeje se Nemanja Nikolić, koji je Partizanu obezbedio pobedu i mir na dvonedeljnoj pauzi.

(Z. Ivković)

Video: Nemanja Nikolić za delirijum Grobara: Partizan došao do preokreta i slavi 2:3

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    4. septembar 2023 | 10:19

    Koja radost pobedi. Došlo je vreme u Partizanu da se raduju pobedama nad Brodarcem i Šećerancem. Nekada je to bila rutina u pobedi. Radovalo se pobedama nad velikim klubovima Evrope. Eto gde je sada Partizan. Što nisu tako igrali sa Nortsjelandom? Tada se nisu videli na terenu.

  • GP

    4. septembar 2023 | 11:17

    Jadan ja čovek koji ima Hrvata za kuma

  • делије

    4. septembar 2023 | 10:10

    браво Раде 1-2 🙏🏻

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA