Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je Zvezda iskoristila "pat poziciju" i dovela igrača za kog je Olimpijakos tražio 15 miliona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hvang i Olimpijakos su završili na sudu, ali...

  • 37
Hvang In Beom Foto: Fotoarena / ddp USA / Profimedia

Kao "grom iz vedra neba" odjeknula je u ponedeljak ujutru vest da je Hvang In Beom, jedan od najboljih azijskih igrača, novo pojačanje Crvene zvezde!

Hvang će do ponoći potpisati ugovor sa Zvezdom na četiri godine, a mnogi se pitaju kako je srpski šampion uspeo da dovede igrača za kog je Olimpijakos tražio čak 15 miliona evra.

Naime, Telegraf saznaje da je Hvang napustio Atinu još pre mesec dana i predao slučaj na FIFA sud, jer su njegovi advokati smatrali da mu je ovog leta istekao ugovor.

Olimpijakos je, s druge strane, smatrao da Južnokorejac ima važeći ugovor još dve godine i stoga su tražili 15 miliona evra za njega. I jedni i drugi su smatrali da su u pravu i usledila je pat pozicija. Tada se u igru uključila Zvezda i stupila u kontakt i sa Hvangom i sa Olimpijakosom, te je napravljen kompromis. Slučaj neće otići na FIFA sud, a Zvezda će platiti Olimpijakosu pet miliona u naredne tri godine.

Tako je Zvezda došla do najskupljeg pojačanja u istoriji i svima je jasno da u normalnim okolnostima crveno-beli nikako sebi ne bi mogli da priušte kupovinu ovako kvalitetnog igrača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA