Vreme čitanja: oko 2 min.

Piksi otkrio zašto je zvao Stefana Mitrovića u reprezentaciju i ko mu je još iz Zvezde zanimljiv

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Na skeneru su nam još neki mladi igrači iz inostranstva koji imaju naše pasoše", jasan je selektor

  • 1
Stefan Mitrović, Dragan Stojković Piksi Foto: MN Press

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi otkrio je zbog čega je zvao Stefana Mitrovića iz Crvene zvezde na ovo poslednje okupljanje nacionalnog tima!

Srbija za nekoliko dana igra protiv Mađarske i Litvanije, a Mitrović je jedini igrač iz Superlige Srbije koji je dobio poziv.

- Svi oni koji vole fudbal i prate fudbal, ova jesen će biti bogata trpeza, imamo reprezentativne nastupe, septembar, oktobar i novembar, sa klupskog stanovišta takođe, Zvezda je napravila veliku rekonstrukciju, velika ulaganja i očekivanja u ligi šampiona, imamo i Čukarički i TSC u grupi. Imaćemo na Marakani poslastice, gledaćemo velike klubove kao štos u Mančester Siti, Lajpcig i jang Bojs, želim da ovo bude uspešna jesen za srpski fudbal, kako reprezentativno, tako i na klupskom nivou. Svima želim uspeha, što se malog Mitrovića tiče, pitao me je neko pre 10 dana, ovaj Mitrović mi se sviđa kako igra, prošle sezone nisam video da igra tako. Rekao sam niste ga videli jer nije igrao.

Nastavio je Stojković da objašnjava.

- U tom sistemu koji je naš šampion igrao, praktično nije bilo mesta, a sada sa novim sistemom i promenom svih taktičkih sa novim trenerom, pokazao je veliki napredak i verujem da će biti još bolji. Kao nagrada svemu tome. A ne zaboravite da je on debitovao, ja sam mu dao šansu još ranije. Ima još zanimljivih igrača, ali on je s razlogom na spisku, kada zovem igrače onda je to zbog moje fudbalske filozofije, nikakvo klubaštvo, nikakve molbe i prijateljstva, već samo zbog mog ubeđenja. U konstelaciji igre našeg šampiona, ako igrate u tom sistemu gde imate Ivanića, Kataija, Bukarija, gde ćete da stavite Mitrovića?! Zato sam i tom gospodinu objasnio da zbog sistema ga nije bilo, igrao je na mahove, on je koliko vidim u startnoj postavi i sviđa mi se kako igra - rekao je Stojković i dodao:

FK Crvena Zvezda - FK Partizan Foto: Nikola Tomić

- Sviđa mi se Lučić kako igra, isto koji je debitovao u Americi, nećemo da prejudiciramo, ali to je to, to su ti mladi igrači. Očekujem i tog Kabića, samo se bojim da neće imati minutažu. Očigledno je talenat neviđenih razmera, pratićemo i gledaćemo, pa ćemo donositi odluke. Na skeneru su nam još neki mladi igrači iz inostranstva koji imaju naše pasoše, pa ćemo videti da se i njima pruži šansa, od njih zavisi da će pristati ili ne.

- Drago mi je da sam obavio razgovo sa Ratkovim, koji je veliki talenat, on je faktički još dete, ali ponašanje, profesionalni odnos, zrelost u razgovoru, mi govori da ćemo imati bisera u budućem periodu u reprezentaciji. Ako ste primetili, činim sve za dobro srpskog fudbala, da ta budućnost bude svetla i onaj ko bude došao na moje mesto, da na trpezi ima dovoljno hrane da može da uživa. To je moje viđenje i stil rada, ne želim da napravim neku grešku, ubeđen sam da radim dobre stvari za srpski fudbal, kao da ću biti 100 godina selektor. Ali onaj ko dođe posle mene imaće dobar materijal da kroji odelo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA