Vreme čitanja: oko 2 min.

"Uh, čuo sam tu vest...": Legendarni napadač Zvezde u superlativu govorio o novom pojačanju

Vreme čitanja: oko 2 min.

"On je lider na terenu, nametnuo se u Olimpijakosu kao vođa"

  • 1
Hvang In Beom Foto: Fotoarena / ddp USA / Profimedia

Crvena zvezda je u poslednjim trenucima prelaznog roka dogovorila pojačanje, i to kakvo. Crveno-beli dres zadužio je In-Beom Hvang, doskorašnji fudbaler Olimpijakosa. Za njegove usluge klub iz Ljutice Bogdana iskeširao je pet miliona evropskih novčanica, a Korejac je postao najskuplje pojačanje u bogatoj istoriji Crvene zvezde. Dovođenje 26-godišnjeg veziste oduševilo je sve ljubitelje fudbala, posebno nekadašnjeg napadača crveno-belih, Darka Kovačevića. On je za Mozzart Sport rekao da je Zvezda dovela "fenomena".

Legendarni centarfor koji je u karijeri nastupao i za Olimpijakos i za Zvezdu, nije krio oduševljenje, te je o novom pojačanju govorio u superlativu.

- Uh, čuo sam tu vest... Hajde da kažemo da će posao biti priveden kraju. Ako se to desi, a koliko znam hoće, mogu samo da konstatujem: ‘Zvezdo, alal vera’. Ne znam detalje pregovora i kako je Hvan stigao do Beograda i Crvene zvezde, mogu samo o fudbalskim kvalitetima. Verujte mi on ih ima - započeo je Kovačević.

Ovog leta nije puno igrao, jer je imao spor sa klubom.

- Zvezda je dovela fenomena. Ne zna se koji segment je u igri Hvana bolji. Ima odličan prenosni pas, šutira sa obe noge. Može da igra kao zadnji vezni i rastereti štopere. Ima i druge kvalitete, posebno šut sa distance - nastavio je nekadašnji napadač reprezentacije Jugoslavije.

I pored činjenice da je Olimpijakos sezonu u Grčkoj završio bez titule u prvenstvu, Korejac je bio jedan od retkih koji je bio na visokom nivou.

- Jeste, ali on je bio sjajan. Igrao je konstantno dobro, gotovo bez slabe utakmice. Znate šta je još bitno? On je lider na terenu, nametnuo se u Olimpijakosu kao vođa. Stalno priča i pomera linije tima. To je Crvenoj zvezdi potrebno, posebno u Ligi šampiona - rekao je Kovačević.

Bivši fudbaler smatra da će Zvezda sa Hvanom biti mnogo kvalitetnija, te da će biti konkurentna svim timovima iz grupe.

- Sportista sam, bavim se fudbalom ceo život. Naravno da verujem da Crvena zvezda može da napravi iskorak u Ligi šampiona. Posebno da bude nezgodna kod kuće - završio je nekadašnji centarfor Zvezde.

(Telegraf.rs)

Video: VAR morao da se uključi: Proverom utvrđeno ko je kriv - Mitrović ili Sise?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raso

    4. septembar 2023 | 19:19

    Spavate lu mirno vi iz Cukarickog, IMT-a, TSC-a, Surdulice...!?!? A sta cete sad kad nam dodju ovi ling longovi, ngombe mtombe i ostala prepoznata imena svjetskog fudbala!? Dragane, u napad odmah, dodjeljuj pasose da nam ne izmaknu. Ovo je pocetak pretvaranja nase Zvezde u sudbinu danasnjeg Partizana. Mirni spavajte vi u Humskoj...eto nas vama u zagrljaj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA