≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Piksi: "Jedna stvar mora da se poštuje kada su u pitanju Mađari, Tadić treba nama da plati"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najavio je Stojković meč sa Mađarskom

  • 1
Drgan Stojković Piksi, Dušan Tadić Foto: MN Press

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za medije povodom utakmice koju Orlovi igraju protiv Mađarske!

Srbija će "komšije" ugostiti u četvrtak od 20.45 časova u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, dok će u nedelju gostovati selekciji Litvanije.

- Što se tiče pripreme meča, vrlo sam zadovoljan onim što sam video. Izuzetna motivisanost i pozitivno raspoložeje, što mi puno znači. Došli su sa osmehom. Svi igrači su spremni, oni koji su trenutno sada ovde. Trening smo iskoristili da radimo na taktičkim stvarima u defanzivi i ofanzivi i sve što je potrebno za ovaj meč urađeno je. Treneri obično koriste skoro iste reči, utakmica je teška i važna i izazovna. To samo mogu da ponovim. Znamo važnost ovog meča. Kako će Mađari igrati, to ćete morati Marka Rosija da pitate. Znam kako će Srbija igrati, to je moj posao i trudiću se da tim pripremim za izazov - rekao je Piksi i dodao:

- Lično, moji igrači i ja imamo respekt prema Mađarima. Poštujemo ih, imaju veliki napredak u igri i rezultatima. I to mora da se poštuje. S druge strane, mi moramo da verujemo u naš kvalitet, ono što možemo da pružimo na terenu. Smatram da će utakmica biti prava takmičarska. Da je utakmica ključna, nije. Tek treba da se igra, ali može dosta da nam donese.

Nastavio je Piksi da priča o rivalu.

Drgan Stojković Piksi, Dušan Tadić Foto: MN Press

- Od dolaska Rosija mnoge stvari su se promenile, igraju u istom sistemu kao mi. Ono što krasi Mađare je, pre svega, izuzetno samopuzdanje. Dobre igre i rezultati su doprineli tome. Nekad nisu verovali, a sad zaista veruju da mogu da pobeđuju velike ekipe. Krasi ih kolektivan duh, imaju nekoliko vrhunskih igrača, Soboslaj je član Liverpula, nije Klop toliko lud da ga uzme ako nema kvaliteta. Da ne nabrajam dalje. Bez obzira na to što je Soboslaj lider tima, mislim da su kao tim zaista sazreli i da imaju to samopouzdanje.

Osvrnuo se Stojković i na Tadićev jubilej, odnosno 100. utakmicu u dresu Srbije koja čeka kapitena protiv Litvanije.

- Tadić ne treba da se bavi brojevima, tu su drugi ljudi zaduženi. Ono što je važno jeste to da sa punim žarom ulazi u svaki meč, nevezano koji je po broju. Ali definitivno je da ta statistika koja njemu i porodici može da imponije. Potpuno je jasno da je potvrda kvaliteta i fudbalskih majstorija, trpeti nekog 100 puta u istom dresu nije baš lako, to mora da se zasluži, a on je to apsolutno zaslužio. Valjda će i Tadić za poklon da dobije dres, nema potrebe za čekom ili da mu otvara bankovni račun. Pre bi on nama trebalo da plati, nego mi njemu. Jer ga trpimo toliko dugo. Šalim se malo, to je jedna prelepa stvar. Ostaje nešto iza njega i može samo da bude ponosan.

Za kraj, Stojković je poručio svima.

- Biće dobra utakmica, uživajte!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jedna stvar

    6. septembar 2023 | 18:21

    a i druga ! sms i centarfor rekoreder da više ne oblače dres nacionalnog tima.dosta su pokazali na dva zadnja mundijala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA