Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedan Srbin izborio olimpijsku vizu: Marko Mitrović predvodi reprezentaciju Amerike

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je proteklih 16 meseci bio selektor reprezentacije do 19 godina

  • 0
Marko Mitrović, Srbin koji je imenovan za trenera fudbalske reprezentacije Amerike do 23 godine Vodiće tim na Olimpijskim igrama Foto: Fred Kfoury Iii / Zuma Press / Profimedia

Još jedan Srbin naći će se na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine. Reč je o srpskom treneru Marku Mitroviću koji je imenovan za selektora fudbalske reprezentacije Amerike do 23 godine.

On je prethodnih godinu i po dana proveo kao trener reprezentacije do 19 godine, a sada će ovu selekciju predvoditi na Olimpijadi, prvoj za američku fudbalsku reprezentaciju od 2008. godine.

Svoj prvi trening kao novi selektor reprezentacije održaće u oktobru tokom međunarodnih kvalifikacija. Bio je pomoćni trener u seniorskoj reprezentaciji do jula ove godine, a Amerikanci su uspeli da osvoje Konkakaf Ligu nacija, pošto su u finalu savladali Kanadu sa 2:0.

Sa selekcijom do 19 godina napravio je međunarodni rekord sa šest pobeda, uključujući i trijumfe protiv Hrvatske, Engleske, Norveške...

- Bila je čast raditi za američki fudbal i izuzetno sam ponosan što ću imati priliku da predvodim reprezentaciju na Olimpijskim igrama - rekao je Marko Mitrović.

Kao jedan od trenera u omladinskoj reprezentaciji Srbije, pomogao je pri stvaranju i afirmaciji nekolicine vrhunskih fudbalera.

(Telegraf.rs)

Video: Piksi: Povređeni igrači iz opravdanih razloga neće moći da budu deo tima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA