≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Saznajemo! Kuva u Humskoj: Tole Karadžić i Radna grupa na čelu Partizana

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pregovori već počeli, radno telo bi, zajedno sa iskusnim čelnikom, trebalo da čini pet članova koji će, za početak, stabilizovati klub i organizovati Vanredne izbore za predsednika

  • 63
FK Partizan, Tomislav Karadzic, Zarko Zecevic, Ivan Curkovic, Nenad Bjekovic Foto: Nikola Tomić, MN Press, Marko Jovanović, Pixabay

Odlazak Milorada Vučelića sa mesta predsednika Partizana, mimo važećeg mandata koji je isticao 2027. godine, pokrenuo je u Humskoj neminovni proces promena, koji se od početka tekuće sedmice dogovara i ugovara.

Kako Telegraf saznaje, crno-beli će, za početak, oformiti Radnu grupu na čijem će čelu biti Tomislav Karadžić, a koja će za cilj imati i potpunu konsolidaciju kluba, ali i pripremu klupske Vanredne izborne skupštine na kojoj će biti imenovan novi predsednik!

Pored Tomislava Karadžića, koji se u Partizan vraća posle 15 godina, Radnu grupu bi trebalo da čine bivši generalni sekretar crno-belih – Žarko Zečević, potom nekadašnji prvi čovek, a sada počasni predsednik Ivan Ćurković, pominje se ime i bivšeg sportskog direktora, trenutno potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije - Nenada Bjekovića (mada, u njegovom slučaju još nema potvrde), ali se i spekuliše o čoveku iz sveta biznisa, čije ime još uvek nije poznato.

Prvi sastanak sa Tomislavom Karadžićem je obavljen u utorak, drugi bi trebalo da se dogodi tokom današnjeg dana, ali u načelu, nekadašnji prvi čovek kluba i uspešni privrednik je voljan da se vrati, pomogne i sa pomenutom radnom grupom i nekolicinom ljudi iz sveta biznisa (Nebojša Petrić, braća Galić...), koje bi upravo iskusni čelnik angažovao, stabilizuje klub iz Humske.

Tomislav Karadžić, Milorad Vučelić Foto: MN Press

Pre svega finansijski, a potom i na svim drugim poljima, iako se iz njegovog bliskog okruženja moglo čuti da porodica nije bila baš saglasna, ali Karadžić nije želeo da sedi skrštenih ruku i gleda kako Partizan propada. Jer, jasno je da su Vučelićev odlazak, ali i eliminacija kluba iz evropskih takmičenja upalili sve moguće alarme i da bi Partizan teško mogao da funkcioniše do kraja sezone bez tog priliva.

Rekosmo već, Radna grupa bi za početak imala zadatak da finansijski stabilizuje klub (taj peti član bi, uz Karadžića, bio neko ko bi obezbedio značajna sredstva), a potom i pripremi nove izbore, imenuje predsednika, kao i novi Upravni odbor pošto aktuelni posle odlaska Milorada Vučelića više nema nadležnost.

Posle tog prvog udara, u Humskoj bi verovatno krenula rekonstrukcija na svim nivoima, od Omladinske škole, sportskog i upravljačkog sektora, pa preko svih sektora kluba, sportskog centra i stadiona, koji nisu u sjajnom stanju... U narednim danima cela priča bi trebalo da se kompletira i da se Partizanu “udahne” novi život, jer svako odlaganje dovodi do još većeg kolapsa.

Sličan princip i 2015. godine

FK Partizan predstavlja novi kalendar Foto: Marko Jovanović

Pre osam godina, Partizan je takođe pribegao istom manevru u teškim okolnostima, tada je na čelo Radne grupe postavljen Ivan Ćurković, pošto su predsednika kluba Zorana Popovića navijači primorali da potpiše ostavku posle ispadanja od Augsburga, u Ligi Evrope. Pored Ćurkovića, Radnu grupu su tada činili Milorad Vučelić, generalni sekretar SD Milan Obućina, potpredsednik fudbalskog kluba u ostavci Vojislav Nedić, generalni direktor Miloš Vazura, sportski direktor Ivica Iliev i predsednik Nadzornog odbora Vladimir Vuletić.

U početku je to dalo određeni rezultata, ali tadašnji članovi UO su se slagali kao rogovi u vreći, pa je došlo do novih polarizacija, koje su uslovile čuvenu skupštinu na kojoj su kandidati bili Vučelić i Bjeković, a koje se i danas stide svi navijači Partizana, verovatno i većina aktera sa obe strane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Врањанац

    7. septembar 2023 | 17:23

    Да није тужно било би смешно....али са овим гробошима увек нека комедија 🤣🤣🤣...

  • Ja

    7. septembar 2023 | 17:06

    Zečević i Ćurković opet? Pa oni su i postavili i doveli ovo zlo u Partizan pa sada opet žele da mešetare. Čurkoviću bi se lepo zahvalio i poslao ga prvim vozom u Mostar i da se nikada više ne vrati u Beograd

  • Dragan

    7. septembar 2023 | 17:01

    curkovic zecevic ahahahah pa oni podrzavaju vazuru kakave crne promene

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA