≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bez velikih iznenađenja u evropskim kvalifikacijama: Francuzi jednom nogom na EURU

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sa 15 bodova Galski petlovi ostali maksimalni

  • 0
Fudbalska reprezentacije Francuske i Irske Foto: AP / Tanjug

Nije bilo velikih iznenađenja u večernjem terminu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Favoriti su uglavnom upisivali pobede, što se jedino ne može reći za Češku.

Da krenemo redom, Francuska je pogocima Aurelijana Čuamenija i Markusa Tirama porazila Irsku u okviru grupe B i tako sačuvala maksimalan učinak i faktički jednom nogom došla do završnog turnira koji se igra u Nemačkoj.

Galski petlovi imaju 15 bodova, dok su prvi pratioci Holandija i Grčka na učinku od 6. Upravo su oni u međusobnom okršaju začinili borbu za drugim mestom, a trijumf je upisao domaćin pogocima Martena De Rona, Kodija Gakpa i Vuta Veghorsta.

Ranije tokom dana Finci su u grupi H porazili Kazastan u gostima pogotkom Olivera Antmana i ostali na prvoj poziciji, dok je Danska pobedom od 4:0 očekivano pobedila San Marino. I Slovenija je u jako važnom dvoboju iza sebe ostavila Severnu Irsku 4:2.

Faktički jedino iznenađenje priredila je Albanija odigravši 1:1 sa Češkom u Pragu. Vaclav Černi je doneo prednost domaćinu, ali je bod obezbedio Nedim Bajrami. Česi će ostati prvi sa 8 bodova ispred Albanaca koji imaju 7, dok su Poljaci golovima Roberta Levandovskog savladali Farska ostrva i sada imaju 6.

(Telegraf.rs)

Video: Levandovski izazvao Novaka Đokovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA