Vreme čitanja: oko 2 min.

Vlahović jasan posle poraza: "Neće biti lako, ali samo nam to preostaje..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

Povela je Srbija, a onda je usledio pad koncentracija i dva brza gola Mađara

  • 5

Poražena je selekcija Srbije od Mađarske sa 2:1 na Marakani posle velikog preokreta za svega dva minuta, te se tako dodato zakomplikovala situacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Povela je Srbija, a onda je usledio pad koncentracija i dva brza gola Mađara, o čemu je govorio i Dušan Vlahović.

- Ne znam šta je razlog. Sigurno da ćemo da izanaliziramo ovu utakmicu, koja nam je bila jako bitna. Imali smo jako veliku šansu da napravimo veliki korak unapred za odlazak na Evropsko prvenstvo, ali eto. Mislim da smo u prvom poluvremenu bili ono što se očekuje od nas, i nivo koji se očekuje od nas, da smo bili ispod nivoa, da ne kažem da smo bili loši. Mislim da smo u drugo poluvreme ušli dosta agresivnije, i mislim da smo kreirali šanse, da smo bili bolji od njih. Njihov golman je imao tri, četiri intervencije koje su bile stvarno fantastične, ali u svakom slučaju ne treba da bežimo od toga da nam je ova utakmica mogla prelomiti kvalifikacije. Ostaje nam sada da idemo u Litvaniju i imperativ nam je pobeda, i moramo da se vratimo sa sva tri boda - počeo je Vlahović.

Kada je reć o narednom mečum samo pobeda je cilj.

- Sada od vas čujem da su podigrali nerešeno. Sigurno da neće biti lako. Prvo, nije lako igrati ni protiv jedne reprezentacije, ali mi smo reprezentacija Srbije. Mislim da uvek treba da idemo na pobedu i da šta god da se desi, naš imperativ treba da bude pobeda. Sigurno da neće biti lako, ali nama ne preostaje ništa drugo. Mislim da nam je imperativ pobeda, da bi uveli ovaj kraj kvalifikacija u neku mirnu luku, i to je to što nam preostaje. Mislim da nam samo pobeda u Litvaniji igra ulogu.

Dotakao se Vlahović i situacija kod golova Mađara...

- Neočekivano za nas, ali eto. Analiziraćemo, izvući ćemo pouke... Mislim da su oni imali i malo sreće kod tih golova, ali sigurno da ne bežimo od odgovornosti,  da to ne može da bude naš izgovor. Imali smo 1:0, mislim da smo trebali da napadamo još agresivnije, da probamo da postignemo još neki gol i da zatvorimo utakmicu. Desilo se kako se desilo. Mislim da treba da izvučemo pouke iz ove utakmice, i da u sledećoj utakmici koja je u nedelju idemo na pobedu.

Pad koncentracije i greške su ponovo skupo koštale Orlove...

- Mi smo svi tim. Kada Srbija primi gol, mi smo svi primili gol, nije samo do odbrane. Danas smo primili dva gol, da ne kažem nesrećno, ali to neumanjuje činjenicu da smo možda mogli bolje u napadu, da smo mogli da damo tri gola... Tako je, završilo se tako, naravno da nam je svima žao, naravno da nam nije svejedno, ali ako budemo previše razmišljali o ovoj utakmici, mislim da nećemo biti skoncentrisani za narednu, koja je od krucijalnog značaja. Ostaje žal za tri boda, pogotovo jer smo igrali kod kuće, u Beogradu, ali eto, dešava se i i demo dalje - zaključio je Vlahović.

(Telegraf.rs)

Video: Maksimović: Primili smo dva jeftina i brza gol, a posle smo napadali da stignemo rezultat

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бане

    8. septembar 2023 | 06:49

    најлошији је био... и тај гол је промашио, сваки шут ван оквира гола ... 7метара гол...

  • Ortodox RS

    8. septembar 2023 | 07:07

    Vas niko odavno ne shvata ozbiljno tako da uzalud trazite razloge za nepostovanje majke Srbije.

  • Кикирики

    8. septembar 2023 | 02:56

    Као и на светском првенству, одбрана је катастрофа...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA