≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džeko i drugovi jedva porazili amatere, Škotska i Portugal jako blizu cilja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvati vrlo ubedljivi protiv Letonije

  • 5
Edin Dćeko, fudbaleri BiH Foto: AP / Tanjug

Drugog dana kvalifikacija za Evropsko prvenstvo korak bliže završnom turniru prišle su selekcije Portugala i posebno Škotske.

Sastav sa Pirinejskog poluostrva je pobedio Slovačku u Bratislavi 1:0. Jedini pogodak postigao je Bruno Fernandeš na asistenciju Bernarda Silve.

U istoj grupi J teže nego što se očekivalo trijumf je zabeležila i Bosna i Hercegovina koja je na "Bilinom Polju" sa 2:1 bez bodova ostavila Lihtenštajn. Izuzetno slaba partija našeg suseda nije ostala kažnjena neuspehom pošto su Edin Džeko i Simon Luhinger već posle 18 minuta na semaforu postavili 2:0, dok je jedini pogodak za rivala delo Sandra Volfingera.

Luksemburg je sa 3:1 porazio Island, pa je situacija na pola puta do kraja kvalifikacija sledeća - Portugal 15, Slovačka i Luksmbirg po 10, BIH 6, Island 3, Lihtenštajn 0.

Najveći pobednik večeri je Škotska koja je zadržala maksimalan učinak slavljem nad Kiprom u gostima - 3:0. Skot Mekotminej, Rajan Portijus i Džon Mekgin su postavili konačan ishod već u prvom poluvremenu, pa Škoti uz dva meča više imaju i devet bodova plusa u odnosu na Španiju, koja je nešto ranije demolirala Gruziju,a od svih ostalih selekcija makar 11 poena viška.

I Hrvatska je bila izuzetno ubedljiva u duelu se Letonijom (5:0). Duplo zadovoljstvo pružili su im i Turci i Jermeni remijem 1:1. Turska je lider grupe upravo ispred Hrvata i Jermena koji imaju po 7 bodova, ali naš sused je odigrao dva meča manje u odnosu na njih.

(Telegraf.rs)

Video: Piksi: Podvući ćemo crtu kad se sve završi, sad idemo da dobijemo sledeći meč

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kibla

    9. septembar 2023 | 08:05

    Kada skontamo da ne znamo da igramo fudbal, bice nam svima lakse, tu mislim na: nas,Bosance, Crnogorce,Slovence, Makedonce...mislim volimo da ga igramo,lozimo se, ali ne znamo.

  • Chester

    9. septembar 2023 | 07:58

    Luxemburg je poslednjih godina tim u usponu. Sinoc sam uhvatio iz 1-1 u sistemu..

  • vuk

    9. septembar 2023 | 01:35

    ni mismo bolji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA