Vreme čitanja: oko 1 min.

Kvalifikacije za EP: Košmarno veče za favorite, Švajcarci, Italijani i Englezi osvojili po bod

Vreme čitanja: oko 1 min.

Švedska silna protiv Estonije

  • 1
Fudbal Švajcarska-Kosovo Foto: Tanjug/AP

Odigrane su utakmice u okviru 5. kola kvalifikacija za prvenstvo Evrope, koje se naredne godine održava u Nemačkoj. Favoriti se nisu proslavili, a u prilog tome govori i činjenica da su reprezentacije Švajcarske, Italije i Engleske osvojile samo po bod protiv svojih rivala.

Dan su otvorili fudbaleri Andore i Belorusije, a taj meč završen je najnepopularnijim rezultatom - 0:0. Ipak, utakmica je mogla i drugačije da se završi jer je gol Belorusije u 5. minutu bio poništen. Švedska je bila silna protiv Estonije i trijumfovala sa 5:0, dok su Englezi odigrali "samo" nerešeno sa Ukrajinom.

Prednost Ukrajini doneo je Zinčenko u 26. minutu, da bi konačan rezultat postavio Voker u 41.

Fudbaleri Italije odigrali su 1:1 protiv Severne Makedonije u Skoplju i tako došli u situaciju da strepe za odlazak na Evropsko prvenstvo gde bi sledećeg leta u Nemačkoj trebalo da brane titulu kontinentalnog šampiona. Italija je veoma loše delovala na terenu u prvih 45 minuta meča u Skoplju, ali je golom kapitena Ćira Imobilea uspela da povede u 47. minutu. Veliki bod Severnoj Makedoniji doneo je kapiten Enes Bardi u 81. minutu prelepim golom iz slobodnog udarca iskosa sa dvadesetak metara.

U grupi I svoj duel imale su reprezentacije Rumunije i Izraela. Prvi je do vođstva došao domaćin. Posle nespretne intervencije Omrija Glazera mrežu Izraela zatresao je Alibek. Glouh je u 53. minutu zatresao mrežu za konačnih 1:1.

U duelu odigranom na stadionu "Fadilj Vokri" igrali su tzv. država Kosovo i Švajcarska, nije bilo pobednika. Utakmica je završena rezultatom 2:2, iako su Švajcarci dva puta imali vođstvo. Frojler je doveo goste u prednost u 14. minutu, Murići je izjednačio u 65. minutu, da bi autogolom Rahmanija Švajcarci poveli.

Konačnih 2:2 postavio je Murići iz penala u 94. minutu.

(Telegraf.rs)

Video: Piksi: Podvući ćemo crtu kad se sve završi, sad idemo da dobijemo sledeći meč

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I sad

    10. septembar 2023 | 01:04

    Će reći da je sve bilo regularno imeđu bratskih ekipa kosovo - švajcarka. UEFA mafija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA