≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Partizan pobedio Budućnost u prijateljskom meču, sve rešeno u prvom poluvremenu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crno-beli golovima Pavlovića i Natha u ranoj fazi rešili meč sa Podgoričanima

  • 3

Pauzu u Superligi Srbije Partizan je iskoristio da se odmori, regeneriše, kao i nastavi radom i uigravanjem novih fudbalera, koji su parcijalno popunjavali tim tokom leta, te je tim povodom odigran I prijateljski meč sa Budućnošću iz Podgodice u kome su crno-beli slavili sa 2:1. Golove za Partizan su postigli Andrija Pavlović I Bibars Natho (jedanaesterac), dok se za goste “upisao” nekadašnji igrač kluba iz Humske, sada kapiten Podgoričana – Petar Grbić.

Tim Igora Duljaja je dva poluvremena odigrao u različitim sastavima, a ispostavilo se da je sve rešio već na početku utakmice. Domaćini su poveli u sedmom minutu posle akcije Zlatana Šehovića i Danila Pantića, koji je iz izgledne situacije, umesto da šutira, što su i defanzivci Budućnosti očekivali, proigrao Andriju Pavlovića kome nije bilo teško da pogodi mrežu.

Upravo je pomenuti strelac prvog gola najviše kumovao i drugom, pošto je u 13. minutu dobio loptu na ivici kaznenog prostora, pokušao i skoro uspeo da predribla čuvara iz Budućnosti koji je u padu zakačio loptu rukom posle čega je sudija pokazao na belu tačku. Siguran izvođač jedanaeetsrca je bio Bibars Natho.

Do poluvremena Buudućnost se stabilizovala, “zategla” linije i nekoliko puta zapretila crno-belima, ali je Partizan bez većih problema, na očajnom terenu sportskog centra Teeloptik, iskontrolisao rivala sve do same završnice.

Kada se činilo da će dva tima na odmor sa velikom prednošću crno-belih, usledila je sobra akcija Budućnosti u 44. minutu, odbrana Partizana je slabo reagovala na centaršut, pa je lopta došla do Petra Grbića pored koga je bio Siniša Saničanin, no, krilni napadač je tu situaciju rešio bez problema i pogodio za – 2:1. Pored toga gosti su imali još dve solidne situacije, ali je golman Nemanja Stevanović dobro reagovao.

U nastavku duela, Duljaj je pružio priliku osmorici novih igrača, dok Buudćnost nije menjala sastav i mogli su i jedni i drugi u tom periodu do gola, međutim, nedostajalo je po velikoj vrućini koncentracije za završni udarac.

Dve prilike je Kvinsiju Menigu pripremio Gajas Zahid, na drugoj strani su pretili i Podgoričani, koji su znatno bolje odigrali u drugom poluvremenu, ali se rezultat iz prvog dela utakmice nije menjao do kraja.

Partizan: Stevanović, Filipović, Stjepanović, Saničanin, Šehović, Belić, Pantić, Severina, Petković, Natho, Pavlović. Igrali su još:Živković, Antić, Marković, Zahid, Terzić. Jevremović, Menig, Baždar.

Budućnost: Pavličić, Ignjatović, Orahovac, Čelikić, Novović, Mirković, Brnović, Mujan, Grbić, Bojović, Sekulić. Igrali su još: Đurović, Domazetović, Vuković, Dakić, Kumburović, Almeida, Batrović, Đukanović, Bojović, Vukanić, Mrvaljević.

(Telegraf.rs)

Video: Partizan u dva poteza rešio utakmicu i trećim golom ispratio javor u Ivanjicu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istok

    10. septembar 2023 | 19:23

    Petar Grbić zauvek kupio grobare sa 2 leve kopacke. Čovek sa stavom za razliku od ogromne većine bivših "legendi".

  • budućnos

    10. septembar 2023 | 19:04

    im nije baš sjajna

  • Nele

    11. septembar 2023 | 12:19

    Trener i ostatak uprave koji bi da nazor opstanu moraju otici..klub vratiti bivsim fudbalerima i privatizovati...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA