≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crna Gora dala gol u 97. minutu i pretekla Srbiju na tabeli

Vreme čitanja: oko 2 min.

Orlovi, doduše, imaju meč manje protiv Litvanije

  • 0
Fudbalska reprezentacija Crne Gore Foto: AP/Tanjug

Pobedom protiv selekcije Bugarske rezultatom 2:1 (1:0), fudbalska reprezentacija Crne Gore preskočila je Srbiju na tabeli grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo!

Strelac gola odluke bio je Stevan Jovetić u 97. minutu, što znači da sada imaju osam bodova, jedan više od Orlova koji, doduše, imaju meč manje i od 20.45 časova gostuju Litvaniji - uz pobedu ka imperativ.

Crnogorci su vodili golom Stefana Savića iz finiša prvog poluvremena, da bi rezervista Preslav Borukov u 79. izjednačio na 1:1. Pomenimo da je ušao u igru samo pet minuta ranije.

Crnogorci su sada nametnuli pritisak Srbiji koja, doduše, ima nešto lakši raspored. Orlovi do kraja takmičenja ugostiti i Crnu Goru i Bugarsku, a gostovati Mađarskoj - dok će Crnogorci pored dolaska u Beograd morati i u Budimpeštu. Uz domaćinstvo Litvancima koji su im pre nekoliko dana dali gol za 2:2 u 94. minutu.

Po svemu prikazanom, pitanje je da li je Crna Gora zaslužila da pobedi. Golman Mijatović je u prvom poluvremenu odbranio zicer, da bi u 60. zaustavio udarac Kirila Despodova sa bele tačke.

To je mogao da bude preloman trenutak, jer je bivši štoper Partizana Igor Vujačić dobio drugi žuti karton zbog faula nad Delevom.

Selektor Bugarske Mladen Krstajić je u 74. ubacio na teren Borukova, dva minuta kasnije gosti su imali zicer, da bi Delev pogodio stativu u 79. minutu. Ipak, na odbijenu loptu naleteo je pomenuti Borukov i rezultat na semaforu je bio 1:1

Mogao je rezultat do kraja da se promeni na obe strane. Jovetić je u 85. pogodio prečku, Delev u 87. je bio sam kao duh i tukao je direktno u Mijatovića. I Stojanov je u 88. mogao da donese pobedu svojoj selekciji i vrati je u igru kada su u pitanju kvalifikacije - ali je bio sebičan.

I kada se činilo da je kraj - novi napadač Olimpijakosa Jovetić, koji je ušao na početku drugog poluvremena, postigao je gol koji je poprilično zakomplikovao situaciju u grupi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA