Vreme čitanja: oko 1 min.

Holanđani posle preokreta održali korak za Grčkom, šokantan poraz Poljske

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slovenija, Kazahstan i Danska kreiraju najinteresantniju grupu

  • 0
Čidozi Ogbene i Ćavi Simons, fudbaleri Irske i Holandije Foto: Tanjug / AP

Šesto kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo započeto je u nedelju, a veče su osim trijumfa Srbije u Litvaniji obeležili Poljaci šokantnim porazom u Albaniji i Holanđani preokretom protiv Irske.

Lale su od golom Ajde gubili od četvrtog minuta, ali je potencijalni preokret najavio Kodi Gakpo u 19. minutu sa penala. U 56. minutu većina navijača na "Aviva Parku" je tugovala posle pogotka Vuta Veghorsta, koji je postavio i konačan rezultat.

U istoj grupi Gibraltar je pretrpeo petardu od Grčke, pa su upravo Heleni uz Holanđane trenutno na deobi druge pozicije grupe B iza prvoplasirane Francuske.

Na gostovanju u Tirani Poljaci su odigrali onako kako igraju većim delom ovih kvalifikacija - užasno. Albanija je pobedila 2:0 golovima Jašira Asanija i Mirlinda Dakua. Upravo su oni lideri grupe E, u kojoj je i Moldavija slavila na Farskim ostrvima 1:0.

Najzanimljvija grupa kvalifikacija pdoarila nam je rezultate koji nam u poslednja četiri kola garantuju dramu. Kazahstan je proazio Severnu Irsku 1:0, Danci istim rezultatom Fince u gostima, dok je Slovenija slavila u San Marinu 4:0.

Četiri runde pre kraja Slovenija i Danska imaju po 13 bodova, dok Finska i Kazahstan imaju 12. Vrlo izjednačena borba za dva mesta.

(Telegraf.rs)

Video: Penal, drama i slavlje Argentinaca u Buenos Ajresu: Ovako je bilo posle pobede

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA