≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Gotovo: Natan De Medina je novi igrač Partizana

Vreme čitanja: oko 3 min.

Centralni defanzivac juče stigao u Beograd, obavio lekarske preglede, potom postigao dogovor sa crno-belima, a danas će potpisati ugovor

  • 14
Natan De Medina Foto: Eibner-Pressefoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Potrajalo je, možda je u dobroj meri uticalo i na rezultatete (posebno u Evropi) na početku sezone, ali je na kraju ipak relizovano: Partizan je angažovao centralnog defanzivca – Natana De Medinu (25), koji je konačno postigao dogovor sa klubom iz Humske. Medina će danas u prepodnevnim časovima potpisati ugovor sa crno-belima na tri godine i odmah se priključiti kako bi se što pre adaptirao, pripremio i bio u mogućnosti da igrama na terenu opravda epitet pojačanja.

Medina je sonoć prošao medicinske preglede a jednoj od beogradskih klinika i biće 11. pojačanje crno-belih u letnjem prelaznom roku, čime je praktično angažovan ceo jedan tim novajlija, a da je rasplet u kvalifikacijama za Ligu konferencije bio drugačiji, pretpostavka je da to ne bi bila konačna brojka (na meti je bio i krilni napadač iz inostranstva, ne iz Čukaričkog kako se pominje i piše u minula dva dana).

No, dobro, posle mnogo peripetija, koje su iznad svega pratili finansiske nedaće, usled činjenice da se klub nije domogao grupe u Evropi, crno-beli su uspeli da nažu zajednički jezik sa Medinom pošto su obe strane bile spremne na određene ustupke. Na taj način je komletirana poslednja linija tima, koja je početkom i sredinom leta osvežena sa dva beka – Nikolom Antićem i Aranđelom Stojkovićem, ali je reakcija za štopera izostala, iako je Igor Vujačić, kao jedan od nosilaca igre, napustio Partizan i potpisao za Rubin iz Kazanja.

Tim je odradio pripreme sa tri centralna defanzivca – Mihajlom Ilićem, Svetozarom Markovićem i Sinišom Saničaninom, a od toga su najčešće korišćena dva prvopomenuta igrača, dok ekipa nije ušla u zamor. Bilo je jasno da se polusezona, makar i u Srbiji, ne može izgurati sa tri štopera, tim pre što će prirodno u jednom momentu doći do oscilacija fudbalera.

Otuda se ponovo aktivirala priča sa Medinom, koji je duže vreme na listi pojačanja, ali u prvi mah crno-beli naprosto nisu mogli da ispoštuju finansijske zahteve igrača, koji je od juna bio slobodan na tržištu pošto mu je istekao ugovor sa nemačkim Braunšvajgom.

Međutim, preračunao se očito i Belgijanac, koji je neke ponude odbio, neke propustio, da bi na kraju dočekao prelazni rok bez kluba, što je samo Partizanu išlo na ruku. Pregovori su protekle sedmice ponovo obnovljeni, igrač je, u odnosu na prva potraživanja, učinio neke ustupke, baš kao i crno-beli, te je fudbaler jutros stigao u srpsku prestonicu na medicinske preglede i završne pregovore.

Inteligentan, brz, snažan...

Pre dolaska u Partizan, Medina je brabio boje Anderlehta, čiju je školu u potpunosti prošao, Luvena i Muskrona, da bi potom prešao u Nemačku gde je igrao za Arminiju iz Bilefelda i pomenuti Braunšvajg.

Radi se o centralnom defanzivcu koji tehnički odlično potkovan, brz i snažan, a može da pokriva sve četiri pozicije u poslednjoj liniji, jer se veoma dobro služi sa obe noge. Karakteriše ga i veoma dobra pas igra, mogućnost da kreira akcije iz poslednje linije, ali i sjajna anticipacija.

Jasno je da će Medini biti potrebno malo vremena da se pripremi u potpunosti i uklopi, jer debelo kasne i on sam i Partizan za zajedničkim “poslovanjem”, ali za dobrog igrača nikada nije kasno...

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    13. septembar 2023 | 09:04

    Još jedan trubadur! Sada imaju ceo orkestar.

  • Ciganin 1976

    13. septembar 2023 | 09:36

    Juhuuu..nazire se peto mesto i kvalifikacije za Kup kroasanskih zajednicaaa !!! 💪🏻⚽️🏆🙈🙈🙈🤣🤣🤣

  • Loli

    13. septembar 2023 | 09:18

    Zasta se to oni pojačavaju. Četvrti mogu da budu i ša podmlatkom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA