≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Naravno da smo uz Srbiju": Oglasio se Belodedić posle transparanta navijača Rumunije protiv tzv Kosova

Vreme čitanja: oko 2 min.

"To je uvek bilo tako i uvek će biti"

  • 5
Miodrag Belodedić i Dragiša Binić Foto: MN Press / Marko Metlaš

Fudbalska utakmica između Rumunije i tzv Kosova prekinuta je u utorak, 12. septembra na 50 minuta.Do prekida igre je došlo zbog transparenta sa natpisom "Kosovo je Srbija" istaknutog na tribinama i zbog upaljenih baklji bačenih na teren. Tokom intoniranja himne samoproglašene države Kosovo, navijači Rumunije su skandirali "Srbija, Srbija", dok je na južnoj tribini stadiona istaknut transparent "Kosovo je Srbija". Nakon svega, oglasio se bivši rumunski reprezentativac i nekadašnji fudbaler Zvezde - Miodrag Belodedić.

Ovaj legendarni fudbaler je sa Steauom i Zvezdom osvojio Kup evropskih šampionam a govorio je o bliskim odnosima dva naroda.

- Naravno da smo uz Srbiju i da rumunski narod voli Srbiju. To je uvek bilo tako i uvek će biti. Imaju i mene, igrao sam u Srbiji i Rumuniji, ne vidim zašto ne bismo voleli Srbiju. Šalu na stranu, video sam sve šta se desilo. Rumunskim navijačima Srbija je važna i oni su želeli da iskažu svoj stav, bez obzira na posledice. Nisu posustali ni kad ih je spiker upozoravao da sklone transparent - započeo je Belodedić svoje izlaganje.

Ipak, postoji opasnost da će UEFA Rumunima oduzeti bodove, dok se sa druge strane Belodedić nada samo novčanoj kazni.

- Bićemo sigurno kažnjeni, ne znam kako i koliko, ali kazna je neminovna. Verujem da će biti samo finansijska, a da nam niko neće dirati bodove. Na kraju, utakmica je odigrana. Mislim da je to urađeno delom i da se isprovocira protivnik. Znali su navijači da Šiptari s Kosova neće dobro reagovati, da će biti ljuti, dekoncentrisani i da će to uticati na njihov kvalitet igre. Na kraju je ispalo i dobro, jer smo pobedili. Neće biti lako plasirati se na Evropsko, jer nam je teška grupa, imamo mečeve sa Izraelom i Švajcarskom - završio je legendarni fudbaler.

Podsećanja radi, Rumunija je trijumfovala u ovom meču rezultatom 2:0, a golove su postigli Nikolae Stančiju u 83. i Valentin Mihaila u 93. minutu za 12. bod u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

(Telegraf.rs)

Video: Ljupko Petrović o tome kako je prodrmao ekipu pričom da će Belodedića i Binića da vrati za Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Frati Braca

    14. septembar 2023 | 12:30

    🇷🇸☦️🇷🇴❤️❤️

  • Boki

    14. septembar 2023 | 10:49

    Samo da naivno ne pomislimo da svi misle kao navijaci huligani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA