Vreme čitanja: oko 1 min.

Sramno saopštenje Saveza tzv. Kosova zbog transparenta Rumuna "Kosovo je Srbija"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meč sa Rumunijom je bio prekinut zbog podrške domaćin navijača Srbiji

  • 10
Fudbalska reprezentacija tzv. Kosova i Rumunije Foto: Mihnea Tatu / AFP / Profimedia

Burno je bilo u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Rumunijei tzv. Kosova ovog utorka. Meč je prekinut zbog transparenta domaćih navijača na kom je pisalo "Kosovo je Srbija".

Igrači gostujuće ekipe su se povukli u svlačionicu i nisu želeli da se vrate na teren, ali je utakmica na kraju ipak privedena kraju i domaćin je slavio 2:0.

Mnogo prašine podiglo se zbog svih dešavanja, a sada se saopštenjem oglasio i Fudbalski savez tzv. Kosova.

Prema njihovim rečima prema njima je upućen jezik mržnje i zbog nacionalističkih transparenata zatražili su kaznu iz UEFA za reprezentaciju Rumunije.

"Navijači fudbalske reprezentacije Rumunije, kroz jezik mržnje i narušavanja imidža same reprezentacije ovakvim izrazima i nesportskim ponašanjem, ocrnili su sinoćnu fudbalsku utakmicu.

Zbog toga je FS Kosova odmah reagovao na licu mesta, zahtevajući prekid utakmice dok se transparenti i slogani mržnje ne povuku tokom utakmice. Ovaj zahtev je odobrio delegat utakmice i dok svi transparenti nisu bili povučeni i svi povici mržnje prema Kosovu prekinuti, utakmica nije nastavljena.

Nakon ovog incidenta zatraženo je od delegata UEFA da evidentira sve prekršaje koji su rezultirali upozorenjima FS Rumunije i zatraženo je da svi prekršaji budu procesuirani od strane nadležnih organa UEFA.

Fudbalski savez Kosova obratio se i Disciplinskoj komisiji UEFA sa zahtevom da se preduzmu adekvatne mere u vezi sa nacionalističkim skandiranjem, transparentima i govorom mržnje navijača rumunske reprezentacije".

Navodi se da su prikupljeni dokazi, fotografije i izjave koji upotpunjavaju zahtev, kao i da će biti upućene pritužbe zbog navodnih sudijskih grešaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đole Grobar

    14. septembar 2023 | 12:46

    Kosovo kao ne priznata država nebi uopšte smela da se takmiči u internacionalni zvaničnom mečevima. Samo zahvaljujući podrškama istih onih koji su podržavali NATO bombardovanje u zagradi FAŠISTIMA su primljeni u UEFA društvo.

  • Vlada

    14. septembar 2023 | 12:43

    Neka kazne rumune istom kaznom kao i Albaniju za prekid u Beogradu

  • Trig

    14. septembar 2023 | 12:44

    Treba ih zbrisati sa lica zemlje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA