Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi vlasnici Evertona u problemu? Moraju na reviziju zbog "uništavanja" košarke u Britaniji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svašta je moguće u ovom slučaju

  • 0
Everton - Mančester Siti Foto: Tanjug/AP

Fudbalski klub Everton će dobiti nove vlasnike u vidu fonda "777 Partners", što su i sami potvrdili putem zvaničnog sajta, pošto je dosadašnji vlasnik i biznismen Farad Moširi odlučio da proda svojih 94 odsto udela.

Kada je reč o ovom fondu, on u svom vlasništvu ima već nekolicinu klubova u Evropi, među kojima su najisktanutiji Sevilja i Herta.

Međutim, kako prenosi britanski "Telegraf", ovaj fond i nije toliko sjajan. Nakon istraživanja, ovaj list je utvrdio i da postoje određeni problemi sa njihovim suvlasništvom u košarkaškoj ligi Velike Britanije.

Naime, radi se o tome da je fond "777 Partners" ove godine zakasnio sa određenim brojem uplata, zbog čega se liga našla u ogromnom problemu, te je završila sa žalbom čak sedam od 10 klubova koji se takmiče uopšte u ovoj ligi.

Ovaj ishod revizije može umnogome uticati i na samu kupovinu Evertona, te zbog toga mogu i da ne prođu "test" same kupovine.

Što se tiče "diskvalifikacionih uslova" za one koji se podvrgnu testiranju, oni mogu naići na suspenziju ili zabranu učešća u sportu od strane vladajućeg tela sporta koji je priznat od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta ili Sporta Engleske.

(Telegraf.rs)

Video: Son posle Zvezde pričao o traumama zbog loma noge igraču Evertona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA