Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije Zvezda izgubila, već je Čukarički pobedio

Vreme čitanja: oko 2 min.

Upravo su Brđani najveći "krivci" što je srpski šampion pognute glave otišao kući

  • 14
FK Čukarički Foto: FK Čukarički

Poraz Crvene zvezde na Banovom brdu, drugi u poslendja tri kola, definitivno je sportska vest vikenda! Pogotovo kada uzmemo u obzir da je srpski šampion u poslednje tri sezone samo jednom pognute glave napuštao teren!

Otuda i ne čudi što je Zvezda pod rafalnom paljbom od onog trenutka kada je sudija označio kraj meča u subotu veče, a na semaforu je stajalo 2:1 za Čukarički. Verovatno i s razlogom. Međutim, nije baš Zvezda krivac za sve, malo te "krivice" ide i na dušu domaćem timu.

Da li je Zvezda igrala loše? Jeste! Da li su crveno-beli pravili dosta grešaka? Jesu! Da li su ličili na tim? Nisu. Zašto? Pa, upravo zbog Čukaričkog koji je u svakom segmentu nadigrao šampiona.

Imaju gore na Banovom brdu neki ljudi koji očigledno rade svoj posao, koji su danima skautirali i pripremali najtežu utakmicu, dovodili kvalitetna pojačanja u smiraj prelaznog roka - i to u situaciji kada su imali "mač nad glavom" u vidu loših rezultata, pa donekle i same igre.

Svi ti ljudi, kao i igrači Čuke, su krivci što je Zvezda igrala loše. Svi oni su naterali Zvezdu da pravi dosta grešaka i da im ne stvori nijednu šansu tokom 100 minuta igre. Dakle, nije Čukarički na sreću dobio Zvezdu, jer su definitivno imali opasnije prilike. Svesno su prepustili inicijativu rivalu i tražili su svoju šansu tamo gde je Zvezda bila ranjiva - pozadi.

Dobrim pozicioniranjem su odsekli Zvezdina krila, a i onom malo lopti što je išlo u kazneni prostor zgusnuta odbrana pokupila je i izbacila napolje. Koliko su bili gladni trijumfa govori i podatak da nisu pali ni posle penala za Zvezdu u 47. minutu i gubitka trenera Igora Matića koji je zbog protesta isključen.

FK Čukarički Foto: FK Čukarički

Mnogi su verovatno tada i očekivali preoket Zvezde, ali je Čuka bila ta koja je vrlo brzo stvorila šanse za gol. Brza tranzicija i polukontre postali su učestaliji kako je vreme odmicalo i epilog svega je gol Sandeja Adetunđija za veliki trijumf.

Nije on slučajan, to je sigurno. Jer, Čuka je na poslednja tri meča sa večitim rivalima na svom terenu (dva puta Partizan i jednom Zvezda) ostvarila isto toliko pobeda za samo pet meseci. Rezultat kojim , priznaćete, malo ko može da se pohvali.

Jeste Čukarički imao malo sreće sredinom prvog poluvremena, to ne smemo da zaboravimo, kada je Šerif Endijae promašio praktično prazan gol za 1:1. Ali, kao što je kapiten Brđana Marko Docić rekao u najavi utakmice - uz hrabrost uvek je potrebna i mala doza sreće.

Video: Promašaj godine: Debitant u Zvezdi promašio čist pogodak!

Docić i ekipa su celu utakmicu bili hrabri! Hrabro su ušli u utakmicu protiv favorizovanog rivala, hrabro su je završili. Taj tračak sreće ih je, eto, pogledao kod tog promašaja - dok su preostali deo meča uglavnom bili bolji rival.

Zato ne možemo samo da kažemo da je Zvezda izgubila, jer je Čukarički taj koji je ustvari direktno uticao da se crveno-beli sapletu. Čukarički je taj koji je zaslužio lovorike više nego Zvezda kritike. Čukarički je taj koji je pobedio! I treba da im se "skine kapa" za to.

(Telegraf.rs)

Video: Evrogol Čukaričkog za pobedu protiv Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA