≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Partizan od 0:2 do 3:2 protiv Radnika: Kakav šou u Humskoj, penali, crveni kartoni i pobeda u 98. minutu!

Vreme čitanja: oko 4 min.

Kakav meč u Beogradu!

Partizan i Radnik Foto: MN Press

Još jedna utakmica za infarkt Partizana i još jedna pobeda u nadoknadi vremena, ovoga puta nad Radnikom, čime je u potpunosti naplaćen jučerašnji kiks večitog rivala na Banovom brdu. Poveli su gosti golovima Mateje Gašića i Borka Duronjića, a potpuni preokret crno-belima doneli su Gajas Zahid, Mateus Saldanja i Bibars Natho iz jedanaesteraca za konačnih 3:2 za tim iz Humske.

Umesto da dan posle kiksa večitog rivala budu mudri, strpljivi, odgovorni, fudbaleri Partizana su u prvom poluvremenu meča sa Radnikom delovali kao muve bez glave, isključivo ofanzivno orjentisani, bez zrna odgovornostio u defanzivi, što ih je skupo koštalo.

Izašli su crno-beli visoko u polje protivnika, pritisli rivala u njegovih 16 ,metara I sve je to apsolutno legitimno da usput nisu zaboravili na odbranu sopstvenog gola I mogućnost da iz kontre budu kažnjeni, baš onako kako su kažnjavani u meču sa IMT u prošlom kolu, iz koga očito nisu naučili ništa.

Posle dve solidne prilike, prvo Saldanje, potomi i Natha koji je pokušao da iskoristi kiks golmana Ranđelovića i kazni ga lob udarcem, Radnik je poveo iz prve prave akcije na meču.

Bio je to sedmi minut, crno-beli su izašli u presing, koji su gosti rešili iz tri pasa. Prvo sjajnom dijagonalom Hajdarevića na desni bok, gde je Borko Duronjić umakao Šehoviću, zatim i odigrao u kazneni prostor ka Mateji Gašiću koga, pak, nije sustigao Kanute. Usledio je izuzetan udarac u dalji ugao, u same rašlje I golman Jovanović nije mogao ništa – 0:1.

Šok, ali ne i panika, bar ne u tom trenutku,jer je Partizan nastavio u istom stilu – napadački potentno, defanzivno neodgovorno i kada tome dodate poslednju liniju koja je očito rak rana crno-belih, onda tu naprosto nema sreće.

Napadao je Duljajev tim iz svih oružja, ređao prilike preko Saldanje, pogodio i stativu posle pasa Meniha za Natha, da bi presing dostigao vrhunac u napadu u kome je Partizan imao tri šuta u nekoliko sekundi. Najpre je Ranđelović odbranio zicer Severini, u nastavku je na loptu naleteo Natho, potom i Belić, no, Radnik se odbranio.

Upravo iz tog poslednjeg udarca Belića je domaćin izborio korner kada je Partizan još jednom pokazao potpunu neorganizovanost u slučaju da akcija ne prođe. Radnik je izbio loptu, oko kopje su se “posvađali” Belić i Kanute, sevnula je kontra u kojoj su gosti odjednom došli u situaciju tri na jedan. Borko Duronjić je u tom 28. minutu usposlio Krunića, kome je golman Jovanović odbranio udarac, međutim, lopta se odbila na nogu asistentu, jer ni Kanute, niti Belić nisu uspeli da stignu i zatvore makar taj drugi pokušaj, ali nisu sipravili ono što su “zakuvali” - 0:2.

Surova kazna gostiju unela je veliku nervozu na teren i tribine,.igrači Partizana su uzdrmani, gostujući su, pak, koristili svaku priliku da ukradu malo vremena, pa je i pritisak na arbitra postajao sve žešći, a i njegove odluke sve kritičnije.

U 38. miniutu Partizan je postigao gol, čini se, potpuno regularan, ali ga je sudija Dejan Trifković, posle intervencije VAR sobe – poništio, Svemu je prethodio start na loptu Severine ispred Hajdarevića, koji posle nekoliko sekundi pao i ostao da leži, a u nastavku je Natho provukao pas baš tu za Stojkovića, akciju je nastavio Severina aistencijom za Saldanju. Brazilac je zatresao mrežu, ali je Trifković sam pogledao, a potom poništio gol i izazvao veliki gnev navijača.

Do poluvremena Partizan je pokušavao da makar ublaži prednost, ali više nije bilo akcija vrednih pomena, dok se Radnik potpuno koncentrisao na odbranu svog gola.

U pauzi je Duljaj izvršio dve korekcije u timu, ali i vratio Natha na poziciju zadnjeg veznog i to je donelo potpunu ofanzivu Partizana, koja je u prvih desetak minuta nastavka donela dve prilike, prvo preko Zahida, čiji udarac je bio slab, ali I zicer Nikolića, koji je promašio nemoguće sa peterca. Imao je i Stojković dobar prodor, ali mu je udarac blokiran.

Ipak, u 61. minutu crno-beli su uspeli da vrate nadu sebi i navijačima. Natho je odigrao loptu za Nikolića, koji je asistirao Gajasu Zahidu i egzekucija je bila rutinska – 1:2.

Tek tada je zakuvalo na terenu, dueli su bili sve žešći, igrači oba tima su bili u velikoj nervozi, čak su se u jednom momentu i ozbiljno pokoškali, jer su Surduličani u svakom drugom napadu ostajali da leže na terenu, pa je prilično komfuzni sudija Trifković razvađao igrače.

Partizan je dominirao, igralo se konstantno na polovini gostiju, uz poneku opasnu kontru, koju je odbrana crno-belih uspevala da spreči. Pretio je Duljajev tim preko Ilića, posle prekida, Severine, Saldanje, kasnije Kalulua, ali je do izjendačenja došao sa bele tačke. Milićević je pokuvao Mateusa Saldanju u kaznenom prostoru, sudija je pokazao na jedanaesterac, a Brazilac je sam preuzeo odgovornost i pogodio za – 2:2.

Ponovo je za Partizan počela trka sa vremenom, bod je bio u džepu, ali su crno-beli želeli tri i nisu spuštali “papučicu sa gasa”.

Kružili su domaćini, pokušavali preko Severine, Baždara, Kalulua, Saldanje, Belića sa distance... Lopta nije htela u gol, ali je sudija produžio meč šest minuta I ostajal je nada da Duljajev tim može do konačnog preokreta.

U 94. minutu se ukazala velika šansa, Zahid je proigrao Kalulua u kaznenom prostoru, usledio je lob, potom je Oreščanin gurnuo Saldanju i sudija je ponovo pokazao na belu tačku, uz to I crveni karton igraču Radnika, Ovoga puta je loptu uzeo Bibars Natho I doneo potpuni preokret crno-belima – 3:2 za delirijum pravih navijača u Humskoj, onih koji su došli da podrže tim I trenera Igora Duljaja kada je to najpotrebnije.

(Telegraf.rs)

Video: Veselo je na terenu nakon pobede Partizana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA