Vreme čitanja: oko 1 min.

Bundesliga: Istorijska pobeda Hajdenhajma, spektakularan povratak Borusije Menhengladbah

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na dve utakmice postignuto 12 golova

  • 1
Hajdenhajm Foto: Tanjug.rs

Odigrane su još dve utakmice u okviru 4. kola Bundeslige. Fudbaleri Hajdenhajma savladali su Verder na domaćem terenu rezultatom 4:2 i tako upisali prvu pobedu u istoriju u najvišem rangu nemačkog fudbala. U meču koji je odigran nešto kasnije, Darmštad i Menhengladbah podelili su bodove iako je domaćin posle poluvremena imao tri gola prednosti, na kraju - 3:3.

Novajlija u ligi poveo je u petom minutu golom Tima Klajndinsta iz jedanaesterca, a prednost je udvostručio Eren Dinkči u 44. minutu. Tim rezultatom otišlo se na odmor, a početkom drugog dela igre probudio se i Verder. Dukš u 49. i Vajser u 64. minutu uspevaju da poravnaju rezultat. Ipak,  Dinkči je svojim drugim golom na utakmici doneo novo vođstvo domaćima u 68. minutu, a pobedu je obezbedio Jan-Niklas Beste u 76.

Kolo su zatvorili Darmštad i Borusija Menhengladbah, a meč je završen nerešenim rezultatom - 3:3. Domaći tim je golovima Mehlema, Maglice i Šarkea imao tri gola prednosti posle prvog poluvremena, ali do kraja meča nije uspeo da stečeno sačuva. Maglica je dobio crveni karton u 49. minutu, a Borusija je uspela da izjednači prelp Sibače u 56, Nojhaus u 73. i Čvančara u 77 . Čak su u 50. minutu promašili i penal.

Naredno kolo Bundeslige na programu je 23. septembra.

(Telegraf.rs)

Video: Kakav povratak u Srbiju: Adem Ljajić dao gol za pobedu Novog Pazara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA