≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Igor Duljaj zadovoljan nakon pobede: "I publika zbog ovakvih utakmica dolazi na stadion"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Crno-beli su posle prvog poluvremena imali dva gola zaostatka

  • 3
Igor Duljaj Foto: Sandić foto/ FK Partizan

Partizan se još jednom igrao sa živcima svojih navijača, ali je na kraju ipak pobedio. Na skoro identičan način kao niški Radnički i IMT, pao je i Radnik iz Surdulice. Crno-beli su posle prvog poluvremena imali dva gola zaostatka, da bi na kraju ipak slavili rezultatom 3:2.

Trener Partizana Igor Duljaj bio je zadovoljan prikazanim, te istakao da ekipa nije klonula nijednog trenutka.

-Čestitke protivniku na odličnoj igri. Radnik je odlično pripremio tim. Svaka čast i nama, drugi gol smo se primili iz situacije iz koje smo se pribojavali. Sa druge strane, šta možete da kažete kada se vratite u igru, dobijete sa 3:2. Imali smo to u nogama, želeli smo da postignemo gol. I publika zbog ovakvih utakmica dolazi na stadion. Igrači su do poslednjeg momenta verovali, kao i ja. Zahvalnost publici, oni su nam u najtežem trenutku pomogli da ostvarimo trijumf - započeo je Duljaj svoje izlaganje.

Radnički je do vođstva došao već u 3. minutu preko Gašića, da bi odlični Duronjić povisio na 2:0 u 26. minutu.

- Oni su nas naterali da promenimo način igre u drugom poluvremenu. U tom trenutku nemate šta da izgubite. Morate da stavite više igrača u napadu, možete da stvorite problem u odbrani. Igrači su bili uporni, na kraju je utakmica otišla na našu stranu - dodao je trener Partizana.

Novajlija Gajaz Zahid, koji je u igru ušao sa klupe se odlično snašao u kaznenom prostoru gostiju i postigao svoj prvi gol u crno-belom dresu.

Gajaz Zahid Foto: Miroslav Todorović/FK Partizan

- To je ono što sam pričao. To su igrači zamene, bitno je da imamo kvalitetne igrače koji mogu da promene tok utakmice. Već nekoliko puta smo to uradili. Veoma važno je da oni postoje tu, bez ikakve sujete, da budu u službi ekipe, što je veoma važno - rekao je Duljaj.

Fudbaleri Radnika su se u poslednjih desetak minuta fokusirali na odbranu svog gola, ali su poklekli. Partizan je sa dva gola iz penala, prvo Saldanje, a potom i Natha rešio pitanje pobednika i osvojio vrlo važna tri boda u borbi za titulu.

- Ne znam, možda je bitno da se strasti malo smire. Verovao sam, ipak igrači su ti koji su me naterali da se malo zabrinem, ali stvarno sam verovao i video u njihovim očima da veruju. Na kraju su pomogli svojoj ekipi - istakao je trener Partizana.

Vredan pomena je i crveni karton Aleksandra Šćekića. Vezni fudbaler Parnog valjka je zbog protesta na klupi poslat u svlačionicu. Ipak, strateg crno-belih nije želeo da komentariše suđenje i odluke Dejana Trifkovića.

- Kao i uvek što sam rekao, suđenje ne komentarišem. Publika dolazi zbog igrača, oni su njihovi idoli, ja ne postižem golove. Raduje me što vide neku njegovu želju. To ne treba da bude u fokusu, publika dolazi da gleda igrače - istakao je Duljaj za crveni karton Šćekića.

Menjao je Duljaj i postavku tokom meča, što mu se na kraju i isplatilo.

- Mogli smo da rizikujemo, da držimo levu stranu, on je imao dugačak put, igrao za reprezentaciju. Morate da učinite sve da biste došli do pozitivnog rezultata - nastavio je strateg Partizana.

Još jednom je napomenuo važnost igrača sa klupe i pohvalio novo pojačanje, Gajsa Zahida.

- Kako da ne, on će imati još uspeha kada se bude osećao na 100%. Ja sad ne mogu da kažem na koliko je procenata sada spreman. Potrebna mu je minutaža na ovakvim utakmicama, tako da onog momenta kada bude spreman, imaćemo još jednu opciju za efikasniji napad - završio je svoje izlaganje Igor Duljaj.

Partizan je ovom pobedom preskočio Zvezdu na tabeli Superlige Srbije i posle 7. kola ima bod više i meč manje.

(Telegraf.rs)

Video: Partizan posle drugog penala dolazi do pobede

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    17. septembar 2023 | 23:20

    Grešiš, zbog ovakvih utakmica NE DOLAZI NA STADION… ovo je ruglo i sramota za fudbal

  • Joca

    18. septembar 2023 | 08:47

    Samo pitam zašto nisam mogao da uplatim za pobedu Partizana uživo u drugom poluvremenu?

  • srecko

    18. septembar 2023 | 09:42

    Kako te nije sramota da izjavljujes ovakve gluposti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA