Vreme čitanja: oko 2 min.

Žule Stojković za Telegraf izneo očekivanja pred meč Siti - Zvezda: "Bukari da iznenadi, u kontrama je šansa"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iskusni defanzivac smatra da igrači treba da uživaju u utakmici na "Etihadu"

  • 5
FK Crvena zvezda - FK Suduva Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde od 21.00 igraju u Mančesteru protiv Sitija, u okviru prvog kola grupne faze Lige šampiona.

Crveno-beli će tako i treći put u poslednjih šest sezona igrati u grupi najelitnijeg evropskog fudbalskog takmičenja, a deo generacije koja je pokrenula ovaj evropski niz crveno-belih, bio je i Filip Stojković.

Upravo nekadašnji fudbaler Crvene zvezde za Telegraf je govorio o meču protiv "Građana", ali i izneo očekivanja od ove sezone kada je reč o crveno-belima.

- Pre svega, Siti je veliki favorit. Očekujem da Zvezda odigram maksimalno hrabro i borbeno, i sve sem poraza bi bilo dobro za Zvezdu. Opet kažem, Siti je veliki favorit, ne samo u večerašnjem meču, nego i da odbrani trofej u Ligi šampiona - počeo je Stojković.

Kada je reč o šansama, iskusni defanzivac smatra da Zvezdine leže u prekidima i kontrama.

- Siti je ekipa koja je na svim pozicijama popunjeno maksimalno kvalitetno. Sve su to vrhunski igrači, i o njima ne treba trošiti reči. Zvezda bi trebalo da iskoristi šanse u prekidima, u slobodnim udarcima ili kornerima, i ako tu, ili u nekim kontrama može, da postigne gol.

Što se tiče potencijalnih iznenađenja, Stojković vidi jednog igrača...

- Bukari bi mogao da iznenadi. On je po mom mišljenju jedini igrač koji ima tu brzinu, da može da pobegne igračima Sitija, ali opet, treba doći u poziciju da iznenadiš, jer opet, to je Mančester siti. Mislim da će prekidi biti odlučujući.

Istakao je Stojković da bi i treće mesto u grupi bilo veliki uspeh za Zvezdu.

- Ove godine je Zvezda uložila dosta novca u dovođenje igrača. Bacili su sve karte na prolaz. I ne mora to biti Liga šampiona, već i u Ligu Evrope. Opet kažem, neće im biti lako, jer su i Siti, i Lajpcig i Jang Bojs kvalitetne ekipe. Samim igranjem u Ligi šampiona, sigurno da sve ekipe imaju kvalitet. Eto, favoriti u grupi su Siti i Lajpcig, a Zvezda da se bori sa Jang Bojsom za to treće mesto. Šanse tu su 50-50.

Za kraj razgovora, Stojković je imao jasan savet za fudbalere crveno-belih.

- Jedini savet koji bih im dao jeste da uživaju u utakmicama u Ligi šampiona koje im predstoje. Naravno, da na terenu opravdaju grb Crvene zvezde i da se maksimalno bore i trude. Ako budu zaslužili na terenu, sigurno da će biti nagrađeni - zaključio je Stojković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA