Vreme čitanja: oko 1 min.

Golman Zvezde ispisao istoriju: Glazer izbio na prvo mesto Lige šampiona po ovom parametru, na listi i Borjan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podatak za ponos

  • 12
Liga šampiona Mančester Siti Crvena Zvezda Foto: Tanjug/AP

Nije se Crvena zvezda obrukala u Mančesteru protiv aktuelnog šampiona Evrope na startu Lige šampiona. Poraz od 3:1 je sasvim prihvatljiv uz utisak koji je ostavljen, ali za tako nešto jedan čovek je verovatno malo zaslužniji od ostalih.

Jeste Omri Glazer direktnom greškom Sitiju dozvolio drugi gol, ali je isto tako upisao čak 13 odbrana. Upravo ta brojka je istorijska.

Naime, Izraelac je ušao u istoriju elitnog takmičenja kao golman sa najviše odbrana na pojedinačnoj utakmici! Rekord koji je ipak za ponos, i pored toga što dokazuje dominaciju rivala na meču.

On je na taj način pretekao legendarnog urugvajskog čuvara mreže Fernanda Musleru koji je u porazu Galatasaraja od Reala u Istanbulu (0:1) 2019. godine upisao 12 intervencija.

Zanimljivo je da se na listi nalazi i Milan Borjan. Utakmica Zvezde i Pari Sen Žermena u Parizu iz 2018. neće ostati u lepom sećanju pristalicama crveno-belih zbog ubedljivog neuspeha (6:1) ali je aktuelni golman Slovana tada upisao 11 odbrana.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte aplauze i ovacije Delija za Glazera na meču sa Fjorentinom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Glazer

    20. septembar 2023 | 08:07

    A ovaj rekord u sutevima prema golu i posedu lopte, Jel i to za istoriju.

  • зоран

    20. septembar 2023 | 07:36

    Могу да замислим какву би ,,историју исписао'' да су изгубили са 1:0, а пораз је пораз. Одакле му 13 одбрана, ако му се тим није обрукао?

  • Laki

    20. septembar 2023 | 08:47

    I sve prosuo sa dve kljucne greske

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA