≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stanković: "Čukarički nam je preko Zvezde poslao jednu jaku poruku"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ističe trener Ferencvaroša da je primaran cilj za njegovu ekipu proleće u Evropi

  • 0
Dejan Stanković, Ferencvaroš Foto: Telegraf

Trener Ferencvaroša Dejan Stanković održao je konferenciju za medije povodom meča 1. kola Lige konferencije koji mađarski tim igra protiv Čukaričkog.

Pomenuti duel je na programu u četvrtak od 18.45 časova, a Stanković je već na početku dobio pitanje vezano za trijumf Brđana protiv Crvene zvezde u prethodnom kolu.

- Gledali smo meč sa Zvezdom, poslali smo i skaute. Bio je to hrabar Čukarički koji je sa respektom, ali bez straha igrao protiv Zvezde. Miks iskustva i mladosti. Kad nemaš šta da izgubiš, sigurno je da je taj meč drugačiji. Moraš da imaš i malo sreće kada si dosta hrabar. To je Čukarički uradio, zasluženo pobedio i poslao i nama jednu jaku poruku - rekao je Stanković i nastavio:

- U Zvezdi sam se borio za titulu, kup, LŠ, tako da mi je poznat taj pritisak kada treba da se borimo za titulu. Proveo sam dve nedelje radeći dobro, iako su nam falili reprezentativci, plus povređeni igrači. Upoznali smo se, uživao sam u radu s njima i gledao sam da upoznam i ljudske i igračke kvalitete mojih igrača. Naišao sam na jednu profesionalnu ekipu, koja želi da napreduje. Kako timski, tako i lično. Dosta dobro rade, mnogo su posvećeni i ekipa ima ozbiljan talenat, brzinu i želju za napredovanje. Lično sam prezadovoljan igračkim kadrom koji imam na raspolaganju.

Dotakao se Stanković i činjenice da tri srpska kluba igraju grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

- Ovo je veliki uspeh srpskog fudbala. Treba da se UEFA bodovi "bilduju" svake godine, da se održi bodovi timova u Evropi. Tu je drugačiji fudbal, dosta teže, ali nije nemoguće. Kada pričam o Srbiji, isto tako mislim na Ferencvaroš. Prošle godine su završili prvi, ove godine je isto teška grupa. Znam Fiorentinu, Genk, Čukarički... Rekao sam mišljenje. Sve četiri ekipe imaju različite stilove i biće zanimljiva svaka utakmica. Slažem se da ćemo uvek ići na pobedu. Nekad ćemo morati da riskiramo i taj rizik će uvek biti kalkulisan. Cilj nam je da se prođe grupa i nastavi proleće u Evropi.

Mađarske medije je interesovalo i da li Pešić i Varga mogu zajedno da igraju.

- Nije isključeno da mogu da igraju zajedno. Dva femomenalna strelca. Pešić je imao nesreću da se povredi na startu priprema. Varga je zauzeo poziciju i igra fenomenalno. Od njih očekujem ono što najbolje znaju, da daju golove.

(Telegraf.rs)

Video: Promašaj godine: Debitant u Zvezdi promašio čist pogodak!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA