≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Matić pred start LK: "Ako mi ne verujemo, ko će drugi? Nisam dobio recept za Stankovića

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ističe Matić i da ima sitne dileme kada je u pitanju startnih 11 protiv Ferencvaroša

  • 0
FK Čukarički - FK Ferencvaroš konferenicja za medije Foto: Telegraf.rs

Veliki dan nalazi se ispred fudbalera Čukaričkog koji će u četvrtak veče (18.45) debitovati u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja! Ovoga puta u Ligi konferencije, protiv mađarskog šampiona Ferencvaroša!

Tom prilikom trener Brđana Igor Matić održao je konferenciju za medije i pred duel na "Groupama areni" poručio:

- Stvarno je istorijski meč za nas, ali to pre svega treba da bude motiv. Za ovakve mečeve se živi, da igramo protiv najvećeg kluba na ovim prostorima. Lepo i veliko iskustvo. Treba da budemo hrabri i odvažni, sa verom u sebe. Ispred nas imamo ekupu koja je dala 23 gola u poslednja četiri meča. Imaju dosta kvalitetnih stranaca, sigurno su favoriti. Imamo i mi svoje ambicije, sa verom u sebe idemo u meč. verujem u moje momke i pokušaćemo da osvojimo bodove za srpski fudbal.

Na pitanje da li je meč sa Zvezdom model, Matić je rekao:

- Svaka utakmica je za sebe, u odnosu na rivala. Došao je njima novi trener, naš Stanković. Nismo videli mnogo utakmica koje je on vodio, imali su samo jedan kup meč protiv ekipe koja je četvrta liga. Imamo dosta informacija o njima. Model? Ostaviću to za nas. Moramo da izađemo hrabro, da verujemo u sebe, pun resprekt prema rivalu, ali moramo da znamo ko smo i šta smo, jedino tako možemo da pravimo dobre rezultate i velike stvari.

Ima Matić i sitne probleme kada je u pitanju sastav, kao i dileme za startnih 11.

- Sem Tomovića i Ze Marija, svi su zdravi. Ima nas dosta, imamo veliki roster. Videću ko je spreman, stvarno je bila velika potrošnja protv Zvezde. Imamo još par dilema za tim. Dosta dobro znam Stankovića gledao sam mečeve Zvezde i Sampodrije koje je vodio. Verovatno je i on gledao naše. I on ima svoj model igre, a model možeš da primeniš na profil igrača koje imaš. Pričao sam sa trenerima, a da su mi dali recept - nisu! Poznajemo se. posle meča da više pričamo.

Ističe Matić da je Čuka u teškoj grupi, ali da svi veruju da srpski klub može da bude među prva dva na kraju grupne faze.

- Voleo bih, iskreno. Moramo da verujemo u to. Idemo iz meča u meč, jako je teško reći da li možemo biti u prve dve ekipe. Ferencvaroš je najveći u Mađarskoj, Fiorentina je igrala finale LK, Genk u posednjem kolu ostao bez titule. Svi oni su favoriti pre nas, ali fudbal igra 11 na 11. Ako mi ne verujemo, ne može niko drugi. Moramo da imamo najveće želje i ambicije, pa ćemo videti dokle ćemo da doguramo.

Mađarske medije je zanimalo i to da li je imao dovoljno vremena da se upozna sa ekipom, pošto je došao relativno skoro.

- Trenerima nikad dovoljno vremena u fudbalu. Znam tim Čuke, dugo sam igrao ovde i bio direktor. Gledao sam sa strane, ali to nije isto nego biti unutar tima. Pred meč sa Zvezdom smo imali mini ciklus gde smo se bolje upoznali i to je dalo rezultata. Očekivanja? U SL su da izađemo u Evropu, u LK da pokušamo da uzmemo što više bodova za srpski fudbal i za sam klub.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA