≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bajern uz dramu ipak prošao pored Junajteda: Arsenal moćan na "Emirejtsu", radovali se Terzić i Pavlović

Vreme čitanja: oko 3 min.

Salcburg je slavio na gostovanju Benfici

  • 4
Hari Kejn Foto: Tanjug - AP

Šest utakmica odigrano je u kasnom terminu Lige šampiona, sada već tradicionalno od 21.00 čas. Na svakom smo videli barem jedan gol u prvom poluvremenu, potom su se stvari malo stišale, ali smo bez obzira na sve videli mnoštvo uzbuđenja.

Krenućemo iz Minhena, gde je na papiru odigran i najveći derbi runde između Bajerna iz Minhena i Mančester junajteda. Na kraju je on to i bio. Bavarci jesu pokazali moć, ali su se Đavoli nekako izborili za svoje parče sunca pod nebom, uprkos svemu - 4:3 (2:0).

Možda navijači u Minhenu jesu malo više sačekali na prvi gol, ali kada je on pao, brzo je stigao i drugi, pa je nemački šampion "blickrigom" pomutio goste iz Mančestera.

Prvi pogodak došao je iz noge Liroja Sanea u 28. minutu, da bi samo četiri minuta kasnije i Serž Gnabri uspeo da dosoli ranu Đavola, koji su ipak smogli snage da uzvrate na startu drugog poluvremena.

Tada je Rasmus Hojlund smanjio na 2:1 u 49. minutu iz jedne polu-kontre, posle čega se ipak potvrdilo da ipak ne treba "čačkati" Bajern dok dominira, jer je Hari Kejn sa penala samo četiri minuta kasnije vratio "plus dva" domaćinima.

Kraj meča doneo nam je još dva gola. Prvi je pao za Junajted u 88. minutu preko Kasemira, da bi u 92. minutu Tel ipak postavio stvari na svoje mesto i doneo Bajernu tri boda.

Kasemiro je do kraja samo "začinio" rezultat, ali je arbitar Niberg samo mogao da odsvira kraj nakon njegovog pogotka.

FK Arsenal Foto: Tanjug - AP

Drugi meč koji je bio u centru pažnje je svakako onaj u Londonu između Arsenala i PSV-a, a tamo se pitanje pobednika nije ni postavljalo. Tobdžije su samlele goste iz Holandije - 4:0 (3:0).

Već posle nekih 40 minuta igre se znalo da bodovi ostaju u Engleskoj. Redom su mrežu tresli Bukajo Saka u 8. minutu, potom Leandro Trosar 12 minuta kasnije, a zatim i Gabrijel Žesus u 38. minutu.

To nije bilo dovoljno Tobdžijama, pa je Martin Edegard u 70. minutu dodao još jedan pogodak u mrežu rivala.

I naši reprezentativci Aleksa Terzić i Strahinja Pavlović su mogli da odu sa stadiona uzdignutih ruku, pošto je Salcburg odradio domaći, odnosno gostujući zadatak u Portugalu protiv Benfike - 0:2 (0:1).

Ruku na srce, imali su Austrijanci dosta olakšan posao, jer su od 15. minuta igrali sa igračem više zbog isključenja Antonija Silve, koji je hteo rukom da spreči gol.

Dosuđen je penal koji je realizovao Šimić u 15. minutu, a pre toga je i Konate imao penal za sebe u 3. minutu, ali ga je promašio. U nastavku utakmice, Oskar Gluh je duplirao na 2:0 i time rešio sve dileme.

FK Napoli Foto: Tanjug - AP

Meč u Portugalu između Benfike i Napolija rešio je jedan gol više i to u mreži domaćina, pošto su Napolitanci uspeli da odu nazad za Italiju sa sva tri boda - 1:2 (0:1).

Prvi gol je postigao Di Lorenco na isteku prvog poluvremena, u prvom minutu nadoknade. Viktor Osimen ga je pronašao na pravom mestu, a ovaj je iz drugog pokušaja smestio loptu u mrežu.

Završnica je donela dramu. Bruma je poravnao rezultat u 84. minutu, da bi Nijakate četiri minuta kasnije ponovo vratio stvari gde su bile pre toga.

Real Sosijedad nije "preživeo" meč sa Interom u kojem je veliku ulogu imao glavni sudija iz Engleske, Majkl Oliver, koji je poništavao i golove i crvene kartone - 1:1 (1:0).

Činilo se da će prevagu za Špance doneti pogodak Mendeza još iz 4. minuta, posle čega smo gledali VAR "spektakl" Engleza. Prvo je dao crveni karton Bareli, koji naravno nije postojao, pa su ga kolege iz sobe korigovale, a onda je poništio pogodak Tirama, jer je viđen ofsajd.

Ipak, Martinez je poravnao u 87. minutu na asistenciju Fratezija i time je postavio konačan rezultat.

Za kraj, Lans je stigao do velikog, istorijskog remija u Ligi šampiona na gostovanju Sevilji - 1:1 (1:1).

Fulgini je u 24. minutu golom iz slobodnog udarca poništio raniji pogodak Okamposa na asistenciju Rakitića za španski klub. Može se reći da je posle svega viđenog, francuski tim zaslužio da se kući vrati barem sa bodom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    20. septembar 2023 | 18:33

    Mančester nije mogao da odigra ni derbi sa Brajtonom a kamo li sa Bajernom

  • Lucifer

    20. septembar 2023 | 20:27

    Ono sto je City sad to je Man bio pre dok ih je vodio Ferguson.

  • Istina

    21. septembar 2023 | 06:40

    A Dmitrovic??? Njega ste zaboravili? Hm. Hm. Hm. Kakva golmancina, jedinica u LS!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA