Vreme čitanja: oko 2 min.

Mančesteru ne cvetaju ruže, ali ni njihovom novom golmanu: "Zbog mene nismo pobedili, teško mi pada poraz"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Iskreno, moj početak u timu nije tako dobar"

  • 0
Fakundo Pelistri i Andre Onana, Mančester junajted Foto: Tanjug / AP

Košmarni početak nove sezone za Mančester junajted produžen je i u prvoj utakmici Lige šampiona. Bajern je bio bolji rival i slavio je na svojoj "Alijanc Areni" sa 4:3, pa je kriza u klubu samo produbljena, i pored korektne predstave u drugom poluvremenu.

Jedna od stvari koje su na novom početku kluba (po ko zna koji put od odlaska Sera Aleksa Fergusona) bile planirane za ovu kampanju bila je i promena startnog golmana posle više od deset godina.

Erik Ten Hag se poprilično ogrešio o Davida De Heu, kome je najpre obećan ostanak u timu za manju platu i bez garantovanog mesta u startnoj postavi. Taj dogovor je pregažen kao da nije ni postojao, a na mesto Španca došao je Andre Onana.

Čuvar mreže poznat po svom temperamentu nije se najbolje snašao tokom prvi mesec i po dana. Dosta nesigurnosti prikazao je u svojim partijama, što je samo kulminiralo izdanjem u Minhenu.

Za prvi gol je bio direktan krivac, čini se da je u još nekim situacijama mogao da bude bolji, ali je, ako ništa, prvi izašao pred kamere i izrazio da nije zadovoljan svojim igrama.

- Ekipa je bila dobra. Zbog mene nismo pobedili u ovoj utakmici. Srećan sam zbog rada tima. Samo treba da nastavim dalje, to je život golmana. Danas nismo pobedili, to je zbog mene. Prvi gol je bio važan trenutak. Bili smo veoma dobri sa loptom, nisu stvarali mnogo šansi i bio je to njihov prvi udarac u gol, a ja sam pogrešio. To je bila ključna tačka. Tim je pao zbog te greške. Moram da učim iz toga. Idem dalje, iako nije laka situacija. Veoma sam srećan zbog povratka tima, borili smo se do kraja - rekao je Onana, potom nastavio:

- Iskreno, moj početak u Mančesteru nije tako dobar, nije kako želim. Igrao sam kako sam igrao i imao sam jednu od najgorih utakmica do sada. Teško mi pada poraz jer imamo velike ambicije, veliki smo klub i želimo da osvojimo sve. Bila je to velika prilika za nas da se vratimo iz situacije u kojoj smo se nalazili - zaključio je kamerunski golman.

Junajted nema mnogo vremena da ispravi sve nedostatke, i daleko od toga da je problem samo na golu. Sezona možda deluje dugo, ali ukoliko se u ovakvom ritmu nastavi možda ćemo prisustvovati i istinskom debaklu.

(Telegraf.rs)

Video: Majstorija Đuričića na treningu Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA