≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve što bi trebalo da znate o meču Ferencvaroš - Čukarički: Očekivani sastavi, šta kažu kladionice, ko prenosi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Meč ćete uživo moći da pratite i na Telegraf Sportu

  • 4
FK Ferencvaroš - FK Čukarički Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbalere Čukaričkog u četvrtak veče očekuje istorijski duel u Evropi, prvi u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja!

Rival je mađarski šampion Ferencvaroš koji će Brđane dočekati u okviru 1. kola Lige konferencije, u grupi F gde se još nalaze Genk i Fiorentina.

Telegraf se nalazi u Budimpešti, na licu mesta, a kao i uvek donosimo vam najzanimljivije detalje koje bi trebalo da znate kada je u pitanju ovaj meč.

Kad se igra i ko prenosi utakmicu?

Utakmica Ferencvaroš - Čukarički na programu je u četvrtak od 18.45 časova i biće direktno prenošena na kanalu Arena Sport 1 Premijum.

Ko sudi?

Pravdu će deliti španski sudija Giljermo Kuadra, dok je UEFA za pomoćne sudije odredila njegove sunarodnike Gvadalupea Porasa Ajuza i Alehandra Esteveza Iglesijasa. Četvrti sudija će biti Miguel Anhel Ortiz Arijas. U VAR sobi će sedeti Rikardo de Burgos i Huan Luis Pulido Santana.

Trening, FK Ferencvaroš - FK Čukarički, Liga konferencija Foto: MN Press - Marko Metlaš

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Ferencvaroš je nakon reprezentativne pauze pobedio četvrtoligaša u Kupu rezultatom 8:0, što je ujedno bio i debi Dejana Stankovića na klupi mađarskog šampiona.

S druge strane, Brđani su osokoljeni velikim trijumfom nad Crvenom zvezdu u derbiju Superlige. Čuka je seriju loših rezultata prekinula tako što je u subotu slavila protiv crveno-belih rezultatom 2:1.

Očekivani sastavi

Ferencvaroš: Dibuš, Makreckis, Maje, Sise, Ramirez, Abu Fani, Esiti, Traore, Romdam, Nguen, Varga.

Čukarički: Samurović, Stevanović, Vranješ, Subotić, Tošić, Sisoko, Docić, Miladinović, Ivanović, Sing, Adetunđi.

Šta kažu kladionice?

Trening, FK Ferencvaroš - FK Čukarički, Liga konferencija Foto: MN Press - Marko Metlaš

Domaći tim je favorit i kvota na Ferencvaroš je između 1.25 i 1.35. S druge strane, na nerešeno je 6.70, a na trijumf Čuke između 12 i 13. Kada je u pitanju 3+, kvota je neočekivano mala i iznosi 1.50.

Reč trenera

Dejan Stanković:

- Gledali smo meč sa Zvezdom, poslali smo i skaute. Bio je to hrabar Čukarički koji je sa respektom, ali bez straha igrao protiv Zvezde. Miks iskustva i mladosti. Kad nemaš šta da izgubiš, sigurno je da je taj meč drugačiji. Moraš da imaš i malo sreće kada si dosta hrabar. To je Čukarički uradio, zasluženo pobedio i poslao i nama jednu jaku poruku.

Igor Matić:

- Stvarno je istorijski meč za nas, ali to pre svega treba da bude motiv. Za ovakve mečeve se živi, da igramo protiv najvećeg kluba na ovim prostorima. Lepo i veliko iskustvo. Treba da budemo hrabri i odvažni, sa verom u sebe. Ispred nas imamo ekupu koja je dala 23 gola u poslednja četiri meča. Imaju dosta kvalitetnih stranaca, sigurno su favoriti. Imamo i mi svoje ambicije, sa verom u sebe idemo u meč. verujem u moje momke i pokušaćemo da osvojimo bodove za srpski fudbal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I am Dejan

    21. septembar 2023 | 14:16

    Danas igraju, dva naša kluba, na evropskoj sceni... A prenosi arena?!?! Jeli to naše pravo da znamo sve i plaćamo tamo neku pretplatu?

  • dragan

    21. septembar 2023 | 16:01

    Postoji li taj rts ili je samo za političare i to odabrane a svi mi ga placamo

  • Jesu

    21. septembar 2023 | 12:42

    li otputovala oba navijača Čuke u Mađarsku ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA