Vreme čitanja: oko 3 min.

Luka Jović: "Ovo je veliki korak napred za mene, iz Fiorentine u Milan, to je viši nivo"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Srpski napadač puca od samopouzdanja

  • 5
Luka Jović Foto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

Karijera Luke Jovića je donedavno bila u slobodnom padu. Jedan od najtalentovanijih fudbalera Crvene zvezde u poslednjoj deceniji nije se naigrao na Marakani, da bi kasnije potpisao za Benfiku, a potom i za Ajntraht iz Frankfurta, gde je stekao punu afirmaciju.

Ta činjenica nije promakla čelnicima Reala iz Madrida, koji su za usluge srpskog golgetera izdvojili 60 miliona evra. Ipak, ispostavilo da je prelazak u Kraljevski klub preveliki zalogaj za Jovića.

Odlučio se odlični napadač za prelazak u Italiju, gde je nosio dres Fiorentine, da bi se ove sezone skrasio u Milanu.

Debitovao je u ubedljivom porazu od Intera, ali ne krije da je uzbuđen što će nositi dres "Rosonera".

- Velika je čast i veliko zadovoljstvo igrati za ovako veliki klub. Učiniću sve da ostvarimo ciljeve - započeo je Jović svoje izlaganje.

Istakao je i da je želeo baš u Milan, te da ga druge ponude nisu interesovale kada se pojavila mogućnost selidbe na "čizmu".

- Bilo je kontakata još pre tri godine, Paolo Maldini me je zvao dok sam bio u Realu, ali se tada kockice nisu lepo posložile. Sada sam ovde, pošto se situacija drugačije odvijala ovog puta, a ja sam želeo da dođem baš u Milan. Čekao sam i odbio sve druge ponude - nastavio je Luka Jović.

Otkrio je i da je kao dete navijao za pomenuti klub.

- Kao dete, navijao sam za Milan. I moj otac i prijatelji su navijali za Milan, tako da je ovo ostvarenje dečačkog sna. Nadam se da ću pomoći - otkriva centarfor reprezentacije Srbije.

Luka Jović, Dušan Vlahović Foto: MN Press

Jović je naveo i da ima veliku podršku porodice, ponajviše oca, koji se zove Milan.

- Roditelji su se mnogo žrtvovali zbog mene, uradili su sve da bih ja bio ovde danas. Dok sam bio dete, trenirao sam sa njim. Verujem da je danas srećan kao i ja. Razgovaramo svaki dan, uvek mi govori: Sine, radi, tačno si tamo gde treba da budeš - nastavlja fudbaler.

Karijera Luke Jovića krenula je silaznom putanjom, ali su se na kraju kockice posložile.

- Prošle godine nisam postigao mnogo golova, ali nisam igrao tri godine i očekivao sam godinu sa usponima i padovima. Na kraju, 13 ili 14 golova, još pet ili šest asistencija: dobar je to učinak za nekoga ko nije igrao tri godine. Potrudiću se i da popravim te brojke - uverava Jović.

Sa druge strane, njegov prelazak u Milan okarakterisan je kao pun pogodak.

- Ovo je veliki korak napred za mene, iz Fjorentine u Milan, to je viši nivo. U Realu se jesam srozao, stvari se nisu odvijale na najbolji način, ali opet sam u jednom od najvećih klubova planete. Nadam se da ću imati i malo sreće i da ću se vratiti na stari nivo - rekao je nekadašnji napadač Zvezde.

Strateg Milana Pioli rekao je Joviću da apsolutno veruje u njega.

- Rekao mi je da veruje u mene, da moram da ga slušam. Rekao mi je da je siguran da ćemo izvrsno sarađivati. Veliko je zadovoljstvo raditi sa njim, osetio sam se dobrodošlim - naglašava Luka Jović.

Ipak, ovo ne znači da će imati zagarantovane minute na San Siru. Prednost će svakako imati francuski veteran, Olivije Žiru.

- Žiru je sjajan igrač. Najbolji je strelac u istoriji francuske reprezentacije, igrao je za najveće klubove, uvek sa velikim uspehom. Siguran sam da ću moći da svakog dana nešto da naučim od njega. I naporno ću da radim da bih to i učinio, kako bih ga odmenio na najbolji način - kazao je napadač Milana.

Za kraj izlaganja rekao je da će sigurno biti pod pritiskom.

- Apsolutno da. U fudbalu je pritisak uvek tu, stvari se brzo menjaju od utakmice do utakmice. U Milanu uvek moraš da se boriš sa pritiskom, ne mislim da ću to imati bilo kakvih problema - završio je odlični napadač.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA