Vreme čitanja: oko 2 min.

Sakić: "Čuka me je prijatno iznenadila, Zvezda može da se bori za prva dva mesta u grupi"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije bilo lako Ferencvarošu u jednom momentu

  • 3
Nenad Sakić Foto: Telegraf.rs

Fudbaleri Čukaričkog poraženi su u Budimpešti od ekipe Ferencvaroša sa 3:1, u okviru prvog kola grupne faze Lige konferencija.

Novi trener mađarskog tima je bivši trener Crvene zvezde Dejan Stanković, a u stručnom štabu je i Nenad Sakić, koji je izneo utiske nakon meča.

- Prva utakmica na našem stadionu, i sigurno da smo bili malo u grču, u prvih deset, petnaest minuta. Kasnije smo imali sve pod kontrolom. Nažalost, primili smo gol, iz druge akcije koju je Čukarički napravio na našoj polovini. Veoma je bitno da smo uspeli da se vratimo odmah posle toga, i da dođemo do prednosti do kraja prvog poluvremena. Mislim da smo zasluženo dobili utakmicu, da smo imali apsolutnu dominaciju, da smo imali 18 šuteva prema golu. Posed lopte je bio na našoj strani 62 posto, tako da mislim da smo zasluženo pobedili. Čukaričkom želim puno sreće u nastavku.

Poznaje ih dobro.

- Čukarički je ekipa koja ima spoj mladih i iskusnih igrača. Neke momke poznajem, bili su u Crvenoj zvezdi, i u reprezentaciji kad sam bio selektor, tako da su me prijatno iznenadili.

Nije bilo lako Ferencvarošu u jednom momentu.

- Uvek kada igrate prvu utakmicu kući je tako... Malo je situacija bila, što se tiče promene trenera i svega, bili smo onako, malo rezervisani, naravno, još je teže kad primite gol. Međutim, ekipa je pokazala da može da se izdigne iznad problema, i veoma je bitno što smo postigli i drugi gol u prvom poluvremenu. Posle toga smo lagano priveli utakmicu kraju. Svako od nas voli da pobedi. Navijamo, ponekad možda i previše i stavljamo u problem sudije, ali to je fudbal.

Zvezda je, naravno, ispraćena.

- Gledao sam utakmicu. Ja sam navijač Crvene zvezde, bio sam i igrač , a i trener i uvek je u mom srcu. Drago mi je da su u Ligi šampiona, imaju jednu jaku grupu, ali mislim da mogu da igraju za prva dva mesta. Protiv Sitija, naravno, najbolja ekipa na svetu, sa jednim od najboljih trenera, ali su hrabro izašli, čak su i poveli, ali jednostavno Siti vas davi 90 minuta, tako da... Golmanu ne treba zameriti, jer je stvarno pre i posle kiksa, odbranio sigurno sedam, osam šansi - zaključio je Sakić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljlo

    22. septembar 2023 | 00:12

    Al lupa covek

  • Ivan

    21. septembar 2023 | 23:32

    I da,sto vise nam treba ovakvih trenera kao Sakic..koga on nesto da nauci i kaze,vise je bio na gu...i,nego sto je igrao lopte.

  • Ivan

    21. septembar 2023 | 23:29

    Posteno,mislio sam da je Sakic jos u nekoj banji,posle Dragana Cirica...kad ono pomoćnik misteru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA