Vreme čitanja: oko 1 min.

"Mislim da su najgori u istoriji...": Poznati Hrvat izneo poražavajuće činjenice o Srbiji i domaćem fudbalu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podatak koji svakako nije za ponos

  • 28
FK Crvena zvezda FK Čukarički Foto: MN Press

Krenule su grupne faze u svim takmičenjima u Evropi, što znači da su i klubovi iz Srbije odigrali svoje prve mečeve. Sva tri kluba iz naše zemlje su zabeležila i poraze, čime su dodatno naškodili klupskom koeficijentu, koji je potreban za iduće sezone i plasman u novu sezonu u Evropi.

Naime, srpski klubovi imaju poprilično loše rezultate u Evropi ove sezone. Čak je pet klubova uzelo učešće, od čega su Vojvodina i Partizan ispali još u kvalifikacijama za Ligu konferencija, dok su do grupne faze došli TSC i Čukarički (porazima u plejofu prešli u takmičenje ispod), a Crvena zvezda je kao šampion direktno dospela u Ligu šampiona.

Upravo su tri ekipe u grupnim fazama i zabeležile identične poraze (3:1, Zvezda od Mančester sitija, Čukarički od Ferencvaroša, a TSC od Vest Hema), čime su doprinele i jako lošoj statistici. Srpski klubovi u Evropi ove sezone imaju skor od jedne pobede, nula remija i čak 13 poraza, što je najgore u istoriji.

O tome je na društvenoj mreži "X" pisao i Tomislav Globan, poznati fudbalski analitičar iz Hrvatske, koji radi i kao profesor sportske ekonomije na Univerzitetu u Zagrebu. U fudbalskim krugovima, Tomislav je i jedan od najboljih, ako ne i najbolji fudbalski poznavalac, koji se najčešće bavi analizom samih utakmica, takmičenja, ali i rezultata.

- Mislim da je učinak Srbije od 1-0-12 u prvih 13 utakmica u Evropi najgori ulazak jedne zemlje u sezonu u istoriji evropskih kupova. Od TOP 30 zemalja sigurno jeste, a ovi ispod TOP 30 ne mogu ni doći do odigranih 13 utakmica ako zabeleže ovoliko poraza - napisao je Globan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    22. septembar 2023 | 08:27

    Protekle godine, su godine rekorda. Tako da sada Zvezda najgori klub koji je ikada igrao LŠ sa -31 golom na svom kontu u 13 utakmica ( i još 8 negativnih rekorda), a Parizer liga ove sezone 13 poraza u 14 utakmica. Kad se vidi kakva je liga, kako se namješta, gdje i kako se ulaže, ko je na čelu saveza...

  • J

    22. septembar 2023 | 08:34

    Kad te počnu ustaše i grobari komentarisati znaj da si na dobrom putu,Zvezda prolazi grupu kao druga.

  • nole

    22. septembar 2023 | 08:05

    Sto jes jes 🫣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA