Vreme čitanja: oko 4 min.

Partizan kroz iglene uši u Pančevu: Saldanja i Zahid doneli pobedu nad Željom za mir u kući pred derbi

Vreme čitanja: oko 4 min.

Crno-beli su propisno namučili protiv autsajdera, ali ostvarili cilj

PARTIZAN Foto: MN Press/Marko Metlaš

Kroz iglene uši se Partizan provukao na gostovanju u Pančevu, gde je tek u poslednjih desetak minuta utakmice slomio otvor “žilavog” Železnicara – 2:1. Poveli su crno-beli golom Mateusa Saldanje, izjednačio je Aleksandar Đorđević iz jedanaesterca, koji je zgrešio upravo strelac vodećeg gola, da bi osam minuta pre kraja meča Gajas Zahid pogodio za pobedu i mir u kući pred večiti derbi, naredne srede od 19 časova.

Uloga aproslutbog favorita donela je Partizanu u Pančevu terensku dominaciju u prvom delu meča sa Železničarom, ali neke “dečje bolesti” crno-beli naprosto ne mogu da iskorene od početka sezone I one su ih pratile i na minulom meču.

To se pre svega odnosi na defanzivne zadatke i to ne samo poslednje linije tima, koja je najčešće na udaru, jer se greške defanzivaca najčešće i vide, već na odbranu celog tima koja jeiI ovoga puta zakazala u jednom trenutku i dozvolila da se sve dobro učinjeno do tada potre I nastavi negativan trend bar jednog primljenog gola po meču.

U odnosu na duel sa Radnikom, Duljaj je promenio levo krilo i levog beka, ponovo je ukazao poverenje Aldu Kalulu i Nikoli Antiću i nije pogrešio, jer je ta strana crno-belog tima bila daleko agilnija od desne, gde Severina i Stojković nisu pravili nekakvu osetnio prednost.

Posle početnog odmeravanja snaga, bez konkretnijih dešavanja u prvih desetak minuta, crno-beli su pomerili linije ka golu protivnika, potisli ga pred sopsttveni gol i počeli da “pletu mrežu” tražeći način da što pre zagtresu mrežu kako bi izbegli scenarije iz minula dva duela sa IMT i Radnikom, kada su konstantno jurili “minus” i preokret.

Prve dve situacije je režirao Mateus Saldanja, koji je probio led udarcem iz mrtvog ugla, a potom je u 15. minutu agresivnošću omogućio Kalulu zicer. Napadač je presekao nešto slabiji pas golmana Stankovića, želeo da bude nesebičan, ali je udarac krilnog napadača blokiran na gol liniji. U nastavku akcije lopta je došla do Natha, no, epilog je bio isti.

Kontrolisoa je Partizan igru u tom periodu, praktično držao Železničar na 25 metara od gola, pokušavao po bokovima kroz sredinu, ali nije dozvoljavao protivniku tranziciju kao u prethodnim utakmicama, čak i kada se grešilo u pasu.

Upornost se isplatila u 26. minutu, kada su gosti izborili korner koji je izveo Bibars Natho, Mihalo Ilić je uspeo da zakači loptu glavom i sprovede je na drugu stativu, gde je Mateus Saldanja umakao čuvarima i lako je sprovede u mrežu – 0:1.

PARTIZAN Foto: MN Press/Marko Metlaš

Činilo se da sve ide po taktovima crno-belih, da imaju potpunu kotrolu u meču, tim pre što je domaćin zapretio tek jednom preko Hjadina, međutim, poroznost odbrane, timske odbrane Partizana ponovo je došla na naplatu samo četiri minuta posle vodećeg gola.

Na isteku pola časa igre. Železničar je izveo prekid sa 30-tak metara iskosa, centrirao je Đorđević, a Saldanja nepotrebno, bez skoka, povukao Vojislava Stankovića, koji je napao prostor. Sudija Stanko Ostrašćanin je s pravom pokazao na belu takču, a siguran izvođač jedanaesterca je bio Aleksandar Đorđević – 1:1.

Nije gol uzdrmao goste, niti je promenio odnos snaga na terenu, i dalje se sve vreme igralo na polovini Železničara, međutim, do poluvremena tim Igora Duljaja nije uspeo da pronađe pravi završni pas, niti stvori ozbiljniju priliku te se na odmor otišlo sa rezultatom kojim su bili zadovoljniji domaćini.

Igra na jedan gol – Železničarov viđena je i u nastavku utakmice, u kome je Partizan stihijski dominirao, ali nije uspevao da iznađe rešenje u poslednjoj trećini terena gde su domaćini sve stizali, zatvarali, zahvaljujući najpre Vojislavu Stankoviću koji je komandovao odbranom.

Sve se u napadu crno-belih svodilo da udarce, mahom preko bloka, te nije bilo opasnosti za golmana Aleksandra Stankovića. U toj početnoj fazi nastavka pokušavali su Kalulu, Severina, Natho, Saldanja se za to vreme “rvao” sa odbranom – bez uspeha.

FK Železničar - FK Partizan Foto: MN Press/Marko Metlaš

Rešio je Duljaj da menja, prvo je na teren poslao Zahida i Nikolića (umesto Kanutea i Severine), vratio je potom Natha nekoliko metara unazad, a kada iz toga nije dobio ništa priliku je dobio i Kvinsi Menig, pa je i Kalulu promenio stranu.

Železničar se grčevito branio do 82. minuta, kada je odbrana “pukla” i kapitulirala. Kristijan Belić je poslao dubinsku loptu u kazneni prostor, Nemanja Nikolić uradio ono što najbolje zna – teledirigovano je spustio glavom na nogu Gajasu Zahidu, koji je umakao čuvarima i u padu pogodio mrežu – 1:2!

Pao je kamen sa srca navijačima crno-belih, koji su ispunili zdanje u Pančevu, ali ih je dva minuta pre kraja opako zabrinuo Đorđević, koji je umakao Iliću, ali je šutirao pored stative..

Sudija Ostrašćanin je produžio meč osam minuta u kojima domaćini pokušali da stignu makar do boda, ali nisu uspeli...

(Telegraf.rs)

Video: Partizan posle drugog penala dolazi do pobede

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    22. septembar 2023 | 22:19

    Naj lošiji tim Partizana beži 4 boda opajdari koja ima naj skuplji tim u svojoj istoriji pa se postavlja pitanje kako su terzići i mrkeljići preko 60 miliona ukrkali u olupinu od tima ali zato gradjani srbije krkaju parizer .

  • alal vera alal vera

    22. septembar 2023 | 22:19

    ekipa koja nije mogla da igra ni treću ligu u evropi

  • tirana ce suze liti

    22. septembar 2023 | 20:37

    ne daju sudije da se partizan odlijepi od albanke..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA